Mnogi kada pomisle na djecu od poznatih osoba, odmah su mišljenja da je njima u životu sve med i mlijelo. Međutim, naš današnji članak će da pokaže baš suprotno. Starije generacije se sigurno sjećaju Radiše Uroševića, srpskog pjevača starije generacije, koji iza sebe ima jako veliki broj hitova. 

Radiša Urošević, rođen 1951. u Resniku kod Kragujevca, godinama je u sretnom braku sa suprugom Milankom. Zajedno imaju tri sina Nikolu, Luku i Andreja. Mlađi sin, koji posjeduje izuzetno bubnjarsko umijeće, vodi orkestar i stalno je zaposlen raznim glazbenim projektima. S druge strane, stariji sin ima jaku strast prema sportu i bio je na istaknutoj poziciji u sportu u Kragujevcu izvanrednih šest godina. U svom mandatu dao je značajan doprinos kragujevačkom sportu uspešno sanirajući sva dugovanja. Trenutno se okušao u građevinskoj industriji i već je postigao veliki uspjeh.

Naime, obitelj je nedavno sagradila zgradu na Zlatiboru, koja se pokazala vrlo uspješnom. Zbog njihovih postignuća, ljudi ih sada potiču da poduzmu više projekata. Radiša Urošević, međutim, ističe da ima svoje zanimanje i potiče sina da samostalno vodi posao, a da ga ne opterećuje.

Dolazio je iz skromne sredine, odgojen je u obitelji plavih ovratnika i stekao je obrazovanje u svom rodnom gradu. Stručno obrazovanje završio je u renomiranoj školi “Toza Marković”. Unatoč nedostatku formalnog glazbenog obrazovanja, njegov izniman talent bio je priznat od malih nogu.

U dobi od nepunih 19 godina započeo je svoje glazbeno putovanje snimanjem svojih početnih pjesama. Tijekom svoje opsežne karijere skupio je izvanrednu kolekciju albuma, pohvala i trajnih hitova koji su izdržali test vremena više od tri desetljeća. Ono što ga izdvaja je njegova nepokolebljiva privrženost domovini, o čemu svjedoči i njegov izbor da, za razliku od mnogih svojih vršnjaka, umjesto u užurbanom Beogradu živi u kragujevačkom naselju Maršić. U svojoj velikoj obitelji ponosni je otac kćerima Luki, Mileni i Dunji. Za razliku od pojedinih javnih osoba koje nerijetko dospiju na naslovnice zbog skandala, navodnih afera ili burnih veza, ovaj pjevač na prvo mjesto stavlja obiteljske vrijednosti, čime pozitivno osvjetljava svoj imidž u javnosti.

Zanimljivo je da je podigao tužbu protiv poznate američke glumice i redateljice Angeline Jolie zbog neovlaštenog korištenja njegove pjesme “Tebi za ljubav” u filmu “U zemlji krvi i meda”. Naime, u 53. minuti filma, scena koja prikazuje trijumf i iživljavanje srpskih vojnika nad muslimankama je popraćena spomenutom pjesmom koja svira u pozadini. Unatoč tome što je Jolie dobila suglasnost tekstopisca Radmile Todorović i skladatelja Miše Mijatovića, Urošević tvrdi da je njegovo dopuštenje bilo potrebno da bi njegova izvedba bila prikazana u filmu. Mediji navode da je Uroševićev odvjetnički tim pokrenuo sudski postupak protiv redatelja zbog kršenja izvođačkih prava i traži odštetu od milijun dolara.

U studenom 2017. srpski su mediji objavili da je pjevač odlučio povući tužbu uz obrazloženje da ne želi žrtvovati značajnu količinu sredstava za minimalnu dobit. Izrazio je da bi angažiranje američkih pravnih stručnjaka zahtijevalo značajna financijska ulaganja. Iako je priznao da i nakon pet godina osjeća osjećaj krivnje, na kraju je smatrao pametnijim da stvar privede kraju.

Preporučujemo