U nastavku našeg današnjega dana, govorimo malo o osobama koje su medijske zvijezde, a o njima se uopšte toliko i ne priča. Jednostavno imamo i glumaca i pjevača koji ne vole da se puno medijski promovišu, ali ako nisi aktivan na društvenim mrežama, onda kao i da ne postojiš. 

Tamara Dragičević i Petar Benčina čekaju treće dijete. Glumica je za magazin pozirala nasmijana sa svojim trudničkim trbuščićem i tako potvrdila da je već treći put u drugom stanju te da će njihova kćerka Stasha i sin Lazar dobiti brata ili sestru. Tamara Dragičević i Petar Benčina u braku su od 2016., a krajem iste godine dobili su kćer Stašu. Tri godine kasnije, u kolovozu 2019., njihova obitelj postala je bogatija za još jednog člana, dječaka Lazara. Četveročlana obitelj uskoro će dobiti još jednog člana, a to je informacija koja se mjesecima vješto skrivala od javnosti. Glumica je nedavno progovorila o strahovima s kojima se suočava kao majka.

– Moje najstarije dijete krenulo je u prvi razred i bilo je ispunjeno strahom. Nekako, vrtićke i najformativnije godine kod nas si zapravo bio bezbrižan, a nekako je bilo na tebi. Pravi strah počinje kada svoju djecu prepustite društvu i sustavu. Naravno, u konačnici najvažnija je uloga obitelji i odgoj, a to nije lako. E sad, to su moji strahovi – rekla je. S druge strane, drama “Majka” nagrađivane britanske spisateljice Morgan Lloyd Malcolm prikazuje nesavršenu, iscrpljenu majku kao glavnu junakinju koja si ne može pomoći zbog vlastite iscrpljenosti i nerazriješenih traumatičnih događaja u svojoj prošlosti Spoznaj i spoznaj sebe. Umirite potrebe svog djeteta.

Iznenadna praznina koja je nastala nakon što je Nina prvi put odvojena od tromjesečnog sina otvorila je prostor za dosad neizrečene strahove i pitanja. – Mislim da je jako važno što se ova predstava postavlja u beogradskom pozorištu. Jako smo srećni i srećni što smo u Ateljeu 212, u mom matičnom pozorištu. O ovoj temi se nije raspravljalo i malo tko o njoj govori. Teme su roditeljstvo, majčinstvo i kroz što prolaze žene kada postanu majke. Koji su to strahovi, slomljenosti, promjene i kako se osjećamo. Nekako se većina nas boji razgovarati o tome jer je lako biti etiketiran kao loša majka. Pa su ljudi generacijama prestali pričati o tome. Žene doživljavaju različita emocionalna stanja i razvijaju hormonsku neravnotežu u svojim tijelima. Morgan Lloyd Malcolm briljantno piše o odnosu Ninine mlade majke prema roditeljstvu i novonastaloj situaciji kao majke, kao io odnosu sa svekrvom Pearl.

A isto tako i odnos prema njenoj majci i preispitivanje što je s njom i je li ona dovoljno dobra majka, rekla sam onu ​​lijepu rečenicu: “Ali jesi, ti si moja i to je ponekad dovoljno” – rekla je Tamara Dragičević i dodala: Dakle ovo je samo duboka tema od društvenog značaja. Kad smo počeli raditi predstavu, razmišljala sam o nekim mladim majkama i ženama koje su sjedile u publici koje su osjetile, doživjele ili osjetile nešto slično. No, reakcije muškaraca su vrlo zanimljive i njima je korisno da bolje razumiju neke stvari. Kad ste u takvoj situaciji i preko puta je prestrašena žena, ne razumijete uvijek. Mislim da umjetnost, performans znači i muškarce.

Tamara je rekla da joj je ta tema bliska, a s obzirom da je i majka, bilo joj je lakše steći neku perspektivu iz emisije.

– Smiješno je to što sam ja glumac s dvoje djece. Prošao sam kroz ovo ne tako davno. Na moju sreću, nemam sličnih faza i razdoblja s majčinstvom, postprodajnim problemima, depresijom. To nije ništa čudno ni čudno, to je normalno. Dobro je kada žene to shvate. Nisam doživjela ovakav trenutak, ali što je smiješno, mogu razumjeti sve iz serije. To su neki prepoznatljivi osjećaji. U ovom članku Nina govori tko sam ja? Znala sam da sam Nina, ali nisam imala pojma tko sam osim toga. Kad vaše dijete postane važnije u svijetu, ono prestaje biti vi. Morate se početi brinuti o toj prisutnosti i znati da je zauvijek. Tamara je rekla da je nekim ljudima to lakše objasniti samima sebi, ali nekima nije lako shvatiti da im je uvijek stalo do druge osobe i da su odgovorni za nju.

Preporučujemo