Kada se pojavila sredinom 80 godina prošloga vijeka, ona je napravila pravi bum u bivšoj Jugoslaviji. Jednostavno, u to vrijeme sve dhevojčice u bivšoj Jugi, željele su da budu plavuše i da imaju duge nnoge. Njene pjesme slušale su se i u Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj. 

Iako se Lepa Brena čini kao žena koja ima sve, jednostavno nema osmijeh na najvažniji dan u godini. Ipak, smrt obitelji Lepe Brene uvijek se događala na, za nju, najsretniji dan.

Godine 2014. majka Ifita preminula je u Zemunskoj bolnici na dan kada je obitelj Brenna slavila Aranđelovdan. Obitelj Lepe Brene stradala je i na njezin rođendan kada je 2010. ostala bez oca Abeda, pa joj se najvažniji dan u godini više nije smiješio. Pjevačica nikada nije krila da su joj roditelji najveća podrška i sa osmijehom se prisjeća svakog dana provedenog s njima u rodnom Brčkom. – Ova hijerarhija je odgojena da poštuje oca… Mama je uvijek bila oštrija, puno smo razgovarale i stalno mi je govorila da budem pametan i da ne radim gluposti.

Naučila me kuhati, raditi zimnice, plesti, šivati, a znala sam čak i oslikavati zidove i vezeti Wellerove goblene. Dan nam je započeo mirisom kave i doručka. Više se družim s dečkima. Igrali smo se skrivača s limunom i narančama i plivali preko rijeke Save – sjećanja su na Brenninu kuću o kojoj je često pričala. Podsjećamo, jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, Lepa Brena, svojevremeno je snimila spot koji je vojska zabranila.

Na vrhuncu popularnosti 1990-ih snimila je niz zaraznih glazbenih spotova koji su osvojili publiku na ovim prostorima.

Međutim, spot koji je snimila pjevačica učinio se kontroverznim i nije se svidio tadašnjoj jugoslavenskoj vojsci. Od 1997. godine vojska je zabranila ekranizaciju pjesme “Ljubav je” Dejana Milićevića. Fotograf i redatelj komentirali su događaje oko kontroverznog videa.

– Nikada neću saznati zašto se jugoslavenska vojska stidjela spota s Lepom Brun. Dva dana nakon emitovanja na Pinku, Generalštab je poslao dopis kojim se strogo zabranjuje dalje emitovanje. tako strašno…. Mogao je biti video. Brenna je marširala sa specijalcima, pjevala u vojnom kampu, vojnici su vježbali oko nje… Čak ni tog videa nema u mojoj arhivi – rekao je svojedobno Dejan Milićević.

U međuvremenu se na YouTubeu pojavio snimak Lepe Brene.

Preporučujemo