Razlog zašto su braća Hoffman poznata kao Hoffman je taj što je njihov otac Miško osmislio pametan metod. Međutim, u iznenađujućem preokretu događaja, javno se odrekao vlastitih sinova. Kao odgovor na to, braća, koja su bili vrlo vješti kik bokseri, hrabro su izjavila da nisu krhka bića poput cvijeća.

Braća Miljan i Ljuban Vidović, u narodu poznatiji kao Hofman, uhapšeni su u Beogradu nakon učešća u nasilnom incidentu u jednom luksuznom restoranu. Međutim, njihova intrigantna porodična istorija vrti se oko njihovog prezimena. Njihov otac Miško Hofman, bivši šampion Balkana u boksu i ponosni vlasnik autopraonice, nedavno je otkrio poreklo svog nadimka, osmislio ga je kako bi zavarao javnost.

Prije nekoliko godina, Miško je lukavo odlučio da svoj posao nazove po uglednom njemačkom proizvođaču strojeva, koristeći to kao pametnu marketinšku strategiju. Istakao je važnost privlačenja kupaca, bez obzira na njihovu nacionalnost, u svoj objekat. Naprotiv, sadašnje okolnosti u porodici Hoffman izgledaju sve samo ne mirne i prijateljske. U zapanjujućem preokretu događaja, otac je preuzeo na sebe da javno raskine sve veze sa svojim sinovima, odlučivši da svoja osjećanja široko obznani kroz novinsku publikaciju.

U iskrenoj i emotivnoj poruci izrazio je duboku tugu zbog činjenice da su se njegove buduće generacije udaljile od etičkih vrijednosti koje im je predano usadio. Da bi se situacija pogoršala, braća su se našla pred teškim optužbama, uključujući njihovo navodno učešće u djelima nasilja, okrutnosti, pa čak i mučenja. Kako se pravni postupak odvija, javnost ostaje oduševljena i zaokupljena kontinuiranim razvojem ovog porodičnog narativa, koji je prevazišao okvire pukih ličnih stvari.

Preporučujemo