Selma Bajrami je na domaćoj estradnoj sceni prisutna preko 30 posljednjih godina, i mora se priznati d aima jako uspješnu karijeru do sada. Čim joj malo padne karijera, ona odmah uradi nešto u medijima, i odmah se lansira u javnosti, a to je također uradila prije par mjeseci kada je stala na žulj Srbiji, pokazujući dvoglavog orla. Jako dobar marketing sa njene strane, a sada je otišla i korak dalje.

Pjevačica je za promociju privatne klinike u Tuzli odlučila podijeliti fotografiju na kojoj su izmišljene modrice i ožiljci. Ovaj čin popularne umjetnice poslužio je kao poniženje za sve žrtve obiteljskog nasilja. Iako je godinama bila upletena u brojne kontroverze, pjevačica Selma Bajrami odlučila je dodatno šokirati svoje pratitelje objavivši potresnu sliku na svom Instagram profilu. Slika je prikazivala njezino lice ukrašeno nečim što je izgledalo kao prave modrice i ožiljci, iako je kasnije otkriveno da su doista bili lažni.

Kako piše Republika.rs, Selma Bajrami se upustila u sraman čin reklamiranja privatne klinike u Tuzli eksploatirajući problem nasilja nad ženama. Ovo otvoreno zanemarivanje iskustava stvarnih žrtava je i za osudu i razbješnjenje, posebno imajući u vidu rasprostranjenost takvih slučajeva u regiji. Bajrami je namjerno skrivala istinu, potpuno svjesna da bi objavljivanje vlastite viktimizacije izazvalo značajnu pozornost. Izmišljanjem fotografije navodnih ozljeda i strateškim označavanjem klinike na slici, uspješno je prevarila brojne medije u regiji koji su naknadno objavili fotografiju, nenamjerno promovirajući ime klinike. Ovo prijevarno ponašanje ne samo da ne poštuje bezbrojne žene koje su istinski patile, već služi i kao sramotna izdaja njihove nevolje.

S obzirom na pjevačičinu povijest sličnih događaja posljednjih godina, povećao se broj primjedbi pojedinaca koji vjeruju da je bila izložena fizičkom zlostavljanju. Pojavili su se razni komentari poput “Opet je postala žrtva nečijih nasilničkih radnji, bilo bivšeg partnera, supružnika ili gosta. Tko bi ovoga puta mogao biti odgovoran?” i “Čini se da je možda naišla na predmet ili se slučajno sudarila sa palicom, što je rezultiralo nečim što je izgleda kao rana od metka.” Osim toga, pojavili su se i komentari poput “Iako je možda doživjela batine, čini se da je prošlo neko vrijeme od incidenta, jer ove rane ne izgledaju svježe”.

Važno je napomenuti da je ugled Selme Bajrami u prošlosti bio ukaljan raznim skandalima. Postojala je neprovjerena priča o uznemirujućem incidentu u kojem ju je navodno nasilnik natjerao da gola hoda beogradskim kejom. Osim toga, pozornost je privukla njezina javna svađa s bivšim menadžerom, a s godinama su se skandali gomilali. Jedna od novijih kontroverzi odnosila se na njezino isticanje dvoglavog orla, simbola koji se povezuje s takozvanom Velikom Albanijom, čime je izravno uvrijedila Srbiju, upravo zemlju u kojoj je redovito nastupala i zarađivala za život. Zbog toga joj je zabranjen ulazak u Srbiju. U pokušaju da se iskupi za ovaj sramotni čin spomenula je Novaka Đokovića, što je samo dodatno razbjesnilo javnost. Nadalje, 2010. godine Selma Bajrami doživjela je još jedan incident kada ju je na jednom nastupu napao gost. Do svađe je došlo kada ju je muškarac zamolio da otpjeva svoju popularnu pjesmu “Kakvo telo Selma ima”, a nakon što je to odbila, došlo je do svađe.

Pred gomilom promatrača, Selma je nasrnula na njega, što je rezultiralo snažnim udarcem šakom u lice i nekoliko udaraca koji su uslijedili. Brzo je interveniralo osiguranje koje je alkoholiziranog gosta odvojilo od Selme koja je ostala ležati na podu. Pjevačica je kasnije potvrdila incident, izjavivši: “Sve što ste čuli je istina. Međutim, nadam se da razumijete da ne mogu u ovom trenutku otkriti više detalja, jer je stvar predana policiji i bit će riješena na sudu.” Podsjećamo, bosanskohercegovačkoj pjevačici Selmi Bajrama bivši ravnatelj BIA-e Aleksandar Vulin ranije je zabranio ulazak u Srbiju. O tome se sada oglasio i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Na jednoj od svojih konferencija, bosanskohercegovački ministar osvrnuo se i na pitanje srpske zabrane ulaska njihovoj pjevačici, što je Selma ponosno podijelila na svom Instagramu. Govoreći zajedno sa Selmom Bajrami, koja se nedavno suočila s neugodnošću, ministar je iskoristio priliku da uputi poruku srpskim vlastima. Kao netko tko je pružio ruku suradnje, izrazio je zabrinutost da postupci Srbije na međunarodnoj sceni kaljaju njezin demokratski ugled. Odluku o zabrani ulaska Selmi u državu donijela je srbijanska država i njezine institucije nakon incidenta u kojem je plesala i napravila gestu koju su ocijenili neprimjerenom. Konaković je istaknuo potrebu da se Ivica Dačić osobno očituje o tome, istaknuvši da ova situacija narušava odnose dviju država.

Elmedin je izrazio zabrinutost zbog aktuelne situacije i uputio poziv ministru Dačiću da pojasni da li postupci koje je Vulin poduzeo predstavljaju službeni stav države Srbije ili su jednostavno odraz nedostatka kontrole nad njihovim sigurnosnim sustavima. Elmedin je naglasio važnost dobijanja izjave ministra Dačića, posebno u svjetlu Vulinove tvrdnje da je on lično naredio prije službene smjene s mjesta direktora BIA-e. Elmedin je istaknuo da ovakva dešavanja negativno utječu na odnose između dvije strane. No, istaknuo je kako unatoč ovim izazovima, njihova predanost demokraciji ostaje nepokolebljiva te neće odgovoriti sličnim akcijama.

Preporučujemo