Prema izjavi datoj Avazu, Nizama Hećimović tvrdi da je fizički napadnut 3. jula oko 7.30 sati uveče u prostorijama rezidencije Nermina Sulejmanovića. Kako se pravni postupak odvija, imperativ je da sve uključene strane temeljno istraže svaki aspekt ovog slučaja kako bi se osiguralo zadovoljenje pravde. Zajednica sa nestrpljenjem iščekuje ishod ove istrage, nadajući se da će oni koji su odgovorni za bilo kakav nemar ili previd u zaštiti Nizame biti pozvani na odgovornost.

Prema nedavnom izvještaju “Avaza”, Nizama je ranije dao izjavu policiji u Gradačcu 4. jula ove godine. Ova izjava sadrži ključne informacije koje bi potencijalno mogle rasvijetliti događaje koji su doveli do njene prerane smrti.

 

Kako se nastavlja istraga o tragičnoj smrti Nizame Hećimović, i Općinski sud u Gradačcu i Tužilaštvo TK marljivo rade na utvrđivanju ko bi trebao odgovarati za nepružanje potrebne zaštite od njenog nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića. . Ovaj slučaj je izazvao značajnu pažnju i bijes javnosti, jer je Nizama prije samo pet dana brutalno ubio Sulejmanović, poznati ponovnik i opasna osoba. Kako javnost željno iščekuje završetak ove istrage, naša je zajednička odgovornost da se zalažemo za promjene i osiguramo da niko drugi ne postane žrtva ovakvih besmislenih akata nasilja. Navodni razlog za ovaj brutalni čin, kako je sama Hećimović navela, bio je to što je Nermin izrazio nezadovoljstvo okusom i kvalitetom jela koje mu je pripremljeno.

 

 

Nadalje, ona tvrdi da više ne želi boraviti sa Sulejmanović Nerminom, jer je već napustila njihovo zajedničko prebivalište sa njihovim djetetom. Ona naglašava svoju zabrinutost zbog Nerminovih nasilnih sklonosti, jer je prijetio da će je nasilno vratiti i tvrdi da će je locirati bez obzira gdje se nalazila. Kao rezultat toga, ona se iskreno plaši njegovog prisustva i želi da osigura svoju sigurnost. Ona završava svoju izjavu potvrđujući da su to jedine stvari koje želi prenijeti.

Preporučujemo