Oglas za posao izazvao je veliku buku na društvenim mrežama i srpskim medijima, izazvavši nalet reakcija. Smešteni od strane ugledne gazdarice koja iznajmljuje stanove u Beogradu, prezentovani uslovi izazvali su veliko negodovanje i izazvali oštre kritike javnosti. Sadržaj oglasa privukao je mnoštvo komentara, pri čemu je značajan dio izražavao snažnu mješavinu nevjerice i ljutnje.

 

 

Daljnjim istraživanjem je otkriveno da je gazdarica vlasnica dva stana koja zahtijevaju redovno održavanje. U potrazi za kompetentnom domaćicom, ponudila je respektabilnu mjesečnu platu od 200 eura. Pored toga, tečno poznavanje engleskog jezika bio je preduslov za kandidate. Međutim, kada je korisnik društvenih mreža naišao na oglas i ostavio pogrdni komentar, preplavilo je mnoštvo odgovora dok su pojedinci pokušavali da osmisle oglašene uslove. Ako niste pročitali oglas, budite sigurni da stanodavac traži osobu koja odiše ozbiljnošću, odgovornošću, marljivošću i pedantnošću.

 

 

Kandidat će se prvenstveno baviti čišćenjem i brisanjem prašine, a tečno poznavanje engleskog jezika je apsolutni uslov. Osim toga, domaćica ima priliku preuzeti ulogu ljubazne domaćice, srdačno pozdravljajući i uručujući ključeve stranim posjetiteljima. Nadalje, poslodavac je jasno stavio do znanja da ne postoji samo jedna, već dvije različite lokacije za stanove, a u slučaju da nema posla na tim lokacijama, čistačica će odmah biti premještena na treću lokaciju.

 

 

Radna sedmica se sastoji od šest dana, uz obaveznu smjenu od 11 do 16 sati, a nedjelja je jedini slobodan dan. I pored zahtjevnog rasporeda i obima posla, nudi se minimalna plata od 200 eura. Međutim, oglas je naišao na kritike, posebno u vezi sa značajnim odgovornostima zaposlenima i niskom platom. Ovo nezadovoljstvo je dodatno pojačano shvatanjem da radna mesta u privatnom domaćinstvu obično imaju mnogo veće dnevnice, u rasponu od 3.000 do 5.000 evra, u zavisnosti od statusa poslodavca.

Preporučujemo