Halid Muslimović je na domaćoj estradi prisutan preko 40 posljednjih godina. Međutim, početkom ratnh dešavanja u bivšoj JUgoslaviji, on je izbjegao u Australiju gdje je ostao iduće tri godine. Tamo je držao žive nastupe, a znalo se jako dobro da je bio miljenik žena. Neke od njih su definitivno nastradale u emotivnom smisslu, a sa jednom je došao čak i do suđenja.

U Prijedoru je danas održano suđenje Halidu Muslimoviću, gdje ga je tužila Sonja Bašić iz Australije zbog navodnog duga od 90.000 eura. Suđenje je trajalo četiri sata, a Sonja je ispričala svoje emocije nakon suđenja.

“Osjećam se ispunjeno jer ga nedostatak konkretnih dokaza tjera da se oslanja na moje vlastite dokaze, koji su uvijek trijumf. Neistine, laži i isprike nemaju snagu u sudnici”, samouvjereno je izjavila Sonja na početku svog izlaganja. za “Kurir”. Zatim je nastavila prepričavati svoj susret s Halidom, rekavši: “Ne postoji apsolutno nikakav način na koji mu mogu vjerovati; on je osuđivani kriminalac. Ova situacija je nevjerojatno teška za mene, a sigurno nije bila laka. Međutim, čovjek sjedi s moje desne strane i odlučan sam da ovo izvedem do kraja. Nedavno je čak imao smjelosti obratiti se meni tražeći da mu organiziram još jednu turneju u Australiji. Uvijek je bio stalni lažljivac. snažnu averziju prema nepravdi. Moja namjera dolaska ovamo nije da se izložim javnoj sramoti putem medija, već da tražim pravdu putem odgovarajućih pravnih kanala. Čvrsto vjerujem u snagu pravde i nadam se da će ovo iskušenje konačno će se privesti kraju.

U četvrtak, 29. veljače ove godine, održat će se nadolazeće ročište. Tijekom ovog ročišta očekujemo svjedočenje nekoliko osoba, uključujući Enisa i Lejlu, Halidovu djecu, kao i Sonjine dvije prethodne odvjetnice i Halidovu bivšu odvjetnicu. Suđenje, koje je bilo privremeno prekinuto na tridesetak minuta, nastavljeno je i trajalo je gotovo sat i pol. Završeno je Sonjinim odgovorima na pitanja Halidovog odvjetnika. Pred kraj radnog dana, sudac je najavio da će Halid svoj iskaz dati na sljedećem ročištu, jer je izrazio potrebu za više od tri sata da se do kraja izjasni. Muslimović je tijekom cijelog postupka svojoj odvjetnici Jeleni Grulović uporno tvrdio da Sonja govori neistinu. U jednom trenutku ga je oštro prekorila rekavši: “Šuti, imbecilu, dok ja govorim!” prema pisanju “Kurira”. Uz to, došlo je i do žestoke rasprave između Sonjinog branitelja Dragana Tolimira i Halidovog odvjetnika. Naposljetku, Sonja je dobila priliku ispitati Sonju, no njezini su upiti sličili onima koje je već uputio Bašić. Tolimir je uputio primjedbu Halidovom odvjetniku, rekavši: “Ako želite steći znanje o pravu, pozivam vas da dođete kod mene u ordinaciju.”

Tijekom žestoke rasprave, Halid je svoju pažnju usmjerio na novinarku spomenutog medija, koja je marljivo pratila ročište, te nastavio s njim razgovarati.

Pogledajte ovaj spektakl! Jeste li sada voljni pokazati malo hrabrosti i poštenja, nakon što to niste učinili u prošlosti?

Nakon toga, sudac je pjevaču izrekao opomenu u kojoj je savjetovao da ne komunicira s novinarom.

Suđenje je doseglo svoj vrhunac u ključnom trenutku. Odvjetnik koji je zastupao Halida pokazao je živu znatiželju o bilo kakvim dodatnim vezama između Sonje i Halida izvan njihovog profesionalnog druženja. Zbunjen, odvjetnik je ustrajao u pitanju: “Koliko je vremena trebalo?” Sonja je kao odgovor dala svoj odgovor.

“Koja je vaša procjena trajanja romantične veze?” Započelo je 2015., a završilo krajem 2017. Nakon toga, obnovili smo našu vezu u ožujku 2018., koja je trajala sve dok mi nije nanio nešto nažao u srpnju 2018. “Međutim, ovi detalji su nevažni jer se ovo suđenje odnosi isključivo na novčani dug koji on ima ja”, izjavila je.

Dok je Sonja iznosila svoje misli, Halid je neprestano žvakao žvaku, da bi na kraju zbog nesklonosti okolini tražio da se otvori prozor.

Nakon kratkog prekida od tridesetak minuta, suđenje je nastavljeno i odužilo se gotovo sat i pol. Sonja je zaključila postupak odgovarajući na upite Halidovog odvjetnika. Budući da je već bio kraj radnog dana, sudac je najavio da će Halid svoj iskaz dati na sljedećem ročištu, jer je pjevaču potrebno više od tri sata kako bi do kraja artikulirao svoje misli.

U četvrtak, 29. veljače, zakazano je predstojeće ročište na kojem će za svjedočenje biti pozvani svjedoci Halidova djeca Enis i Lejla, Sonjine dvije dosadašnje odvjetnice, te bivši Halidov odvjetnik.

Preporučujemo