Goran Ivanišević je definitivno jedan od najvećih Balkanskih tenisera svih vremena. Poznat je po svojoj tankoj naravi i da je za svoje karijere polomio preko 300 reketa. Karijeru je završio na najbolji mogući način, kada je 2001 godine osvojio Vimbldon. Nakon toga kreće i njegova trenerska karijera, a posljednje dvije godine je i prvi trener Novaka Đokovića.

Sudska bitka između Gorana Ivaniševića i njegove bivše supruge Tatjane Dragović, koja još traje, ponovno je potaknula zanimanje za njihovu obiteljsku povijest, posebice za davno zaboravljeni događaj od prije dva desetljeća. Tada se dugogodišnji trener Novaka Đokovića suočio s neprilikom kada je tražio krštenje svoje kćeri Amber Marije. Nažalost, zahtjev im je odbijen, pa su Ivanišević i njegova partnerica uzeli stvar u svoje ruke i sami organizirali ceremoniju. Međutim, njihov trud bio je uzaludan jer biskup nije prisustvovao događaju.

Odbijanje hvarsko-bračko-viškog biskupa Slobodana Štambuka da krsti Amber Mariju izazvalo je veliku buru jer Tatjana i Goran tada nisu bili vjenčani. Ovom odlukom skrenuta je pozornost na dvostruka mjerila crkve, kako je istaknuo Goran, rekavši da oba partnera moraju ispuniti sve sakramente da bi pristupili krštenju. Dok se neka pravila primjenjuju, druga ne, i nažalost, svrstani su u skupinu koja nije zadovoljila kriterije za krštenje. Unatoč ovom neuspjehu, Goran ostaje optimist da će se problem uskoro riješiti, ističući da bi se crkva trebala usredotočiti na hitnija pitanja. Krštenje je prvotno bilo zakazano za srpanj, tijekom ljeta, ali je moralo biti odgođeno zbog nekrštenog statusa tenisačice.

Godine 2006. Tatjana Dragović izrazila je frustraciju zbog odbijanja krstiti i sebe i svoju kćer Amber Mariju. To se odbijanje dogodilo ne samo u Visu nego iu Splitu i Zagrebu. Unatoč ovom neuspjehu, Tatjana i Goran ostali su odlučni i naposljetku odlučili krstiti svoju kćer na nekom dalekom mjestu.

Dragović je pojasnila da prsten koji krasi njezinu ruku nije vjenčani, a suprotno uvriježenom mišljenju, oboje njezine djece nije kršteno u Los Angelesu. Samo je njihova kći Amber Marija krštena tijekom hrvatske mise u kalifornijskoj crkvi. Ceremonija je bila lijepa i dostojanstvena, a nitko od prisutnih nije izrazio iznenađenje ili osudio. Vrijedi istaknuti kako je Tatjana Dragović, bivša supruga trenera Gorana Ivaniševića, trenutačno u ljubavnoj vezi s 12 godina mlađim glazbenikom Vlahom Arbulićem, iako se početkom ljeta šuškalo suprotno.

Povodom proslave Valentinova, Vlaho se oglasio na svom Instagramu i podijelio svježu fotografiju na kojoj je Tatjana, popraćenu iskrenom izjavom svoje ljubavi. “Gledanje tebe kako bujaš i cvjetaš donosi mi neizmjernu radost”, rekao je u naslovu objave.

Podsjećamo, par se prvi put susreo u teretani, a tek godinu dana nakon njezinog razvoda od Ivaniševića odlučili su javno obznaniti svoju vezu. Nedugo nakon što su učvrstili svoju privrženost, dobili su svoju kćer Lucu.

Dopustite mi da podijelim jednu zanimljivu činjenicu: Tatjana je slučajno 12 godina starija od Vlaha, a u vrijeme kada su se prvi put upoznali, on je još studirao. Začudo, ta razlika u godinama nije spriječila njihovu vezu. Tatjana i Vlaho mnogi smatraju jednim od najljepših parova u Hrvatskoj. Nedavno su kružile glasine o njihovoj razdvojenosti, no na upit o tome glazbenik je odgovorio: “To su lažne informacije o kojima se raspitujete.”

Usred boravka na otoku, u osmom mjesecu, primio sam neočekivani i prilično nepristojan telefonski poziv. Pozivatelj je pokazao nedostatak profesionalnosti i bio je potpuno pogrešno informiran o situaciji. Bilo je prilično nepristojno i bez poštovanja prema meni. Da sam bio upleten u bilo kakve tajne poslove, poslao bih barem nekoliko poruka da procijenim relevantnost prije nego što pristupim toj stvari na takav način. Unatoč tome, cijenim podsjetnik da uklonim njihov broj za buduću upotrebu. Zaključne su to riječi Arbulića u razgovoru za “Slobodnu Dalmaciju” prije naprasnog prekida razgovora.

Preporučujemo