Očekujte oscilacije vremena jer četvrtak i petak donose niže temperature popraćene čestim kišom i grmljavinom. Za to vrijeme u planinama će padati snijeg. Ipak, sunčanije jutro u petak dočekat će nas sa slabim mrazom na tlu prije nego što temperature ponovno porastu na jugu.

Vremenska prognoza za danas predviđa mješavinu oblaka i nestabilnosti. Mjestimično će biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na Jadranu. Intenzitet kiše može varirati, uz povremene jake pljuskove. Međutim, očekuje se da će u sjevernim kopnenim krajevima ostati uglavnom suho.

U povišenim vrhovima bit će mješavine susnježice i snijega. Očekuje se relativno slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. No, na Jadranu će vjetar biti u smjeru jugozapadnog i sjeverozapadnog smjera, uz jake udare.

U najjužnijim područjima vjetar će biti umjeren, južnog smjera. Tijekom dana temperature će doseći svoj maksimum, uglavnom između 11 i 16 °C. U planinskim predjelima moguće je malo niže temperature.

DHMZ je izdao upozorenje na oprez zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena. Budite posebno oprezni kada se nalazite na izloženim mjestima kao što su planine, šume, livade ili otvorena polja. Moguće je da će aktivnosti na otvorenom biti poremećene.

U unutrašnjosti će padavine početi u četvrtak, ponegdje uz kišu, au gorskim predjelima iznad 500 metara nadmorske visine susnježicu i snijeg. Kako vrijeme bude odmicalo, oborine će jenjavati, a bit će i razvedravanja.

U petak i subotu ujutro ponegdje može biti mraza i magle. U subotu će se sa zapada početi skupljati naoblaka koja će ponajprije u gorju donijeti kišu. Tijekom dana temperatura će rasti, a zapuhat će jugo.

Preporučujemo