Jelena, cenjena supruga Slobe Radanovića, otvoreno je priznala autizam svog sina Nauma, stanje sa kojim se u današnjem društvu bore brojne porodice. Razmišljajući o svom ličnom putovanju, ona je podijelila svoje duboko shvaćanje početnih naznaka kada je njeno voljeno potomstvo napunilo nježnu tri godine. Jelena Radanović, sama po sebi ugledna ličnost, često se druži sa svojim pratiocima na Instagramu, ljubazno se obraćajući im na upite o raznim temama. Ovaj najnoviji slučaj nije bio izuzetak.

 

Ispitivanje je bilo da li je Sloba ulaskom u vaš život i život vaše djece pozitivno utjecao na Nauma, što je dovelo do njegovog ukupnog poboljšanja u smislu sreće i emotivnog stanja. Moram priznati da moj odgovor možda nije u skladu s društvenim normama, ali ipak ima nepobitnu istinu. Jelena je samouvereno izjavila da je njen sin Sloba snagom ljubavi uspešno rešio brojne izazove. Ona je to dodatno naglasila ističući izuzetnu činjenicu da je Naum, njen drugi sin, počeo da govori tek sa pet godina.

 

Od malih nogu, Naum je pokazivao poteškoće s govorom, često je govorio samo za svoje potrebe. Iako njegov govor može biti nejasan, prepoznat je kao oblik verbalnog autizma. Međutim, kada je napunio tri godine, Naum se činilo da se povukao, kao da mu je duh oduzet. Upuštao se u ponašanja koja su bila netipična za zdravo dijete, a zanemarujući ona koja su bila očekivana. Tražeći rešenje, Jelena i njena porodica su se bavili nizom detoksikacija, protokolima, alternativnim tretmanima, pa čak i transplantacijom matičnih ćelija.

 

 

Uprkos njihovom trudu, Jelena je imala skromna očekivanja, nadajući se poboljšanju od samo pet odsto. Nažalost, ne postoji magični lijek. Jelena Radanović, gledajući Naumova izuzetna dostignuća danas, radosno ga posmatra kao zadovoljnog mladog gospodina.

 

 

Preporučujemo