Na žalost, kako vrijeme prolazi sve je više i više ovakvih vijesti na internet portalima i društvenim mrežama. Femicid je postao jako zastupljen, a žene su sve više ugrožene u svakom segmentu života. Mi vam danas donosimo jednu jako potresnu priču koja je preplavila sve medije. 

Alison Bota oteta je u blizini svoje kuće u Južnoafričkoj Republici u noći 18. prosinca 1994. Silovana je, izbodena i gotovo joj je odrubljena glava te noći, ali je preživjela.

Nakon noćnog izlaska s prijateljima, Alison se vratila u svoj stan u Port Elizabethu u Južnoj Africi, no čim je 27-godišnjakinja parkirala svoj automobil, uletio je muškarac s nožem i naredio joj da sjedne na suvozačevo mjesto, uhvativši je u zamku. Putujte ovim putem vlastitim vozilom. Zatim je odvezao njezin auto kako bi pokupio suučesnika i postalo je jasno da dvojica muškaraca imaju zlokobne planove za nju.

Otmičari su je odveli u napušteno područje na periferiji grada. Tamo su je brutalno silovali, izvadili joj crijeva i zaklali tako duboko da joj je skoro odrubljena glava. Na kraju su je ostavili mrtvu, ali Alison je još uvijek disala.

“Shvatila sam da je moj život previše dragocjen da bih ga se odrekla. To mi je dalo hrabrosti da preživim”, rekla je kasnije. Frans Duterva i Tern Krueger rekli su joj da će se poseksati s njom i pitali je hoće li se boriti protiv njih. Djevojčica je očito bila u očajnoj situaciji, zarobljena i strahovala je za svoj život, ali rekla je da neće. Obojica su imali povijest nasilja nad ženama i silovali su je, nakon čega su je odlučili ubiti. Prvo su je pokušali ugušiti. Ali iako je izgubila svijest, Alison je preživjela. Frustrirani, dvojica razbojnika svoju su brutalnost podigli na nove visine i uboli Bothu najmanje 30 puta u trbuh. Kasnije se sjetila da je jedan od njih upravo pokušavao uništiti njezine reproduktivne organe, ali su nekako promašili te dijelove tijela. No kad joj je noga trznula, Du Toit i Kruger zaključili su da posao nije završen. Tada su joj čak 16 puta prerezali vrat.

“Sve što sam mogao vidjeti bila je ruka kako mi se kreće po licu. Lijevo, desno, lijevo, desno. Njegovi pokreti su proizvodili zvuk. Vlažan zvuk, zvuk mog mesa koje se cijepa. Rezao me je nožem. grkljan. Opet. Opet i opet”, prisjetila se nesretna žena.

Kad su muškarci konačno izašli, čula ih je kako se dive njihovom radu i govore: “Mislite li da je mrtva?”, upitao je jedan od napadača. “Nitko neće preživjeti”, odgovorio je drugi. Očigledno zadovoljni što su je ubili, Du Toit i Kruger su otišli, nesvjesni da Alison još diše. Ležeći na pijesku i razbijenom staklu, Alison je znala “Morala sam barem ostaviti trag tko mi je to učinio”. Odlučila je na zemlju napisati ime svog napadača, a ispod njega: “Volim mamu”.

Ali ubrzo je Botha shvatila da možda još ima šanse. U daljini je vidjela svjetla farova kako sjeku grmlje. Mislila je da će netko biti tu da joj pomogne ako samo izađe na cestu. Dok je Alison Botha hodala prema svjetlima, shvatila je težinu svojih ozljeda. Kad je ustala, glava joj je počela padati unatrag, gotovo joj odrubivši glavu. Zatim je osjetila kako joj nešto strši iz želuca, a to su bila crijeva. Morala je jednom rukom spriječiti ispadanje organa, a drugom čvrsto držati glavu.

Kasnije je rekla: “Dok sam se borila da krenem naprijed, vid mi se zamutio i izblijedio, pala sam mnogo puta, ali sam uspjela ponovno ustati dok konačno nisam stigla do ceste.” Tamo je hodala. On je pao s bijela linija. Znala je da je ovo savršeno mjesto da privuče pozornost vozača. Srećom, Alison nije morala dugo čekati jer ju je mladi student veterine Tian Ageled vidio kako leži nasred ceste i stao.

“Bog me stavio na ovaj put te noći s razlogom”, rekao je Ageled kasnije.

Iskoristio je svoje veterinarsko obrazovanje kako bi vratio Bothinu otkrivenu štitnu žlijezdu u njezino tijelo. Potom je nazvao hitnu pomoć.

Preporučujemo