Brena, poznata po svojoj zadivljujućoj ljepoti, oduvijek je stvarala duboke i trajne veze sa svakim pojedinim glumcem s kojim je imala zadovoljstvo raditi u svojim renomiranim filmovima, posebno u omiljenoj produkciji “Hajde da se volimo”. Među talentovanim pojedincima koji su uz nju preneli svoju umetnost i strast na ekran, bila je i izuzetna i nezaboravna glumica Melita Bihali.

 

 

Nažalost, danas svijet oplakuje gubitak ovog izuzetnog talenta dok je ona mirno preminula u nevjerovatnoj dobi od osamdeset devet. Lepa Brena se rado priseća Melite kao izuzetne glumice, iako nikada nisu imali priliku da zajedno dele ekran. Iako se naši putevi na ekranu nisu ukrštali, ja je imam živo sjećanje kao izvanrednu glumicu koja je svojim izuzetnim glumačkim sposobnostima unijela neizmjernu radost u moje djetinjstvo. Neka njena zaostavština blista zauvek. Brena, kako citira Kurir, priznaje dubok uticaj koji je izvršila na našu filmsku industriju.

 

 

U ranije spomenutom filmu, Melita je iznijela zaista ikoničnu rečenicu koja se urezala u umove gledalaca: “Ja sam Ruža Mrak ako je ona Brenna the Beautiful.” Ova moćna izjava ne samo da pokazuje Melitinu asertivnost, već i naglašava oštar kontrast između njihovih identiteta. Štaviše, to prenosi duboki osjećaj vlastite vrijednosti koji Melita drži, jer čvrsto tvrdi da čak i ako posjeduje tek djelić onoga što Brenna ima, to bi ipak bilo beznačajno u poređenju. Ova linija odjekuje kod publike, jer dodiruje univerzalnu temu individualnosti i priznanja da nečiju vrijednost ne treba definirati postignućima ili atributima drugih.

 

 

Melita Bihali je u javnosti najprepoznatljivija po ulozi domaćice u hvaljenom filmu “Maratonci trče počasni krug”. Međutim, njena sjajna karijera obuhvata mnoštvo raznolikih uloga, kako na platnu, tako i na scenama sopstvenog pozorišta „Duško Radović“, kome je posvetila impresivne četiri decenije svog života.

Preporučujemo