Ipak, usred svetlucave fasade Anine slike savršenog postojanja, leži duboka svest da nije svaka žena blagoslovena istom sudbinom iz bajke. Surova stvarnost je da bezbroj žena trpi nezamisliv bol, i psihički i fizički, zarobljene u podmuklim kandžama zlostavljanja. Sa iskrenom empatijom i dubokim osjećajem odgovornosti Ana je jučer iskoristila potresan trenutak da pruži podršku i riječi utjehe ovim dušama koje pate. Ako se nađete kao žrtva nasilja i potrebna vam je hitna pomoć, ključno je da se obratite Savjetovalištu protiv nasilja u porodici. Imaju namjenske brojeve telefona za pomoć na raspolaganju za vašu udobnost.

 

 

Prva linija za pomoć, 0900-011-011, nudi uslugu besplatnih poziva i radi radnim danima od 10 do 19 sati. Druga linija za pomoć, 0112769-466, također je dostupna u isto vrijeme radnim danima.

 

Zapamtite, niste sami i dostupni su vam resursi koji će vam pomoći u ovim izazovnim vremenima. Ana, u nadi da će inspirisati i zaštititi ranjive pojedince koji se ugledaju na nju, uzela je sebi za pravo da piše podebljanim bijelim slovima na upečatljivoj crnoj pozadini, pozivajući ih da iskoriste besplatnu telefonsku liniju za hitne slučajeve 0900-100-600 , dostupan 24 sata, od ponoći do ponoći. Na taj način, Ana ima za cilj da ohrabri barem polovinu ovih delikatnih duša da skupe hrabrost da posegnu za pomoć i zaštite se od užasa porodičnog nasilja, kako prenosi Story. Ana Sević često raspravlja o pitanju nasilja u porodici, ističući ga kao duboko pogrešnu društvenu konstrukciju.

 

 

Kao majka svoje dvije kćeri, Lorene i Sene, ona stavlja veliki naglasak na osnaživanje žena, prepoznajući njegov najveći značaj. Pored toga, kao majka svog sina Simeona, Ana preuzima ogromnu odgovornost u tome da se on razvije u saosećajnog i poštovanog gospodina, posebno prema onima koji se mogu smatrati ranjivijim.

Preporučujemo