Par nije mogao vjerovati svojim očima i prasnuo je u smijeh tokom prvog ultrazvuka. Bila je to ogromna mješavina emocija, kombinacija šoka, nevjerice i čiste radosti. Kelsey je u svojoj objavi na Instagramu podijelila njihovu početnu reakciju, opisujući to kao nezamislivo i nadrealno iskustvo.

 

 

 

Kelsey je prvi put otkrila svoje stanje sa 17 godina i od tada je dokumentirala svoja iskustva i napredak na svom Instagram nalogu. Nije ni znala da će njena jedinstvena fiziologija dovesti do tako nesvakidašnje priče o trudnoći. Tokom rutinskog ultrazvuka kada je bila u osmoj sedmici trudnoće, Kelsey i njen partner primili su zapanjujuće vijesti da će roditi ne jedno, već dvoje djece. Međutim, ono što ih je još više začudilo je spoznaja da su ova dva mala čuda prisutna u obje njene materice. Kelseyina priča služi kao podsjetnik na nevjerovatnu raznolikost i složenost ljudskog tijela.

 

 

Dok Kelsey nastavlja da dijeli svoje putovanje na društvenim mrežama, nada se da će podići svijest o didelfisu materice i pružiti podršku i inspiraciju drugim ženama koje se možda suočavaju sa sličnim okolnostima. Kelsey Hatcher, četrdesetdvogodišnja žena iz Alabame, dospjela je na naslovnice zbog svog jedinstvenog i izvanrednog trudničkog puta. Za razliku od većine budućih majki, Kelsey u svojoj utrobi nosi ne jedno, već dvoje djece.

 

 

 

To im daje nadu i sigurnost da će i njihova trenutna trudnoća također nesmetano napredovati. Međutim, jedan aspekt koji predstavlja izazov je činjenica da se dvije materice kontrahiraju u različitim intervalima, koji variraju od minuta do sati, pa čak i dana. Ova nepravilnost u obrascima kontrakcija izaziva zabrinutost Kelsey i njenog odanog supruga Caleba, jer priznaju mogućnost da zahtijevaju carski rez za jedno ili oba porođaja. Trudnoća koja se javlja istovremeno u obje materice je izuzetno rijedak fenomen.

Preporučujemo