Prošlo je dugih pet godina otkako smo se 29. jula oprostili od proslavljenog Olivera Dragojevića, a srpska zajednica ostaje u nedoumici zašto on nikada nije ulepšao našu prestonicu svojim očaravajućim melodijama punih trideset godina. Oliver Dragojević, prava balkanska muzička legenda, ne samo da je pokazao svoj izuzetan vokalni talenat, već je pokazao i svoje izuzetne kompozitorske sposobnosti. Njegov izvanredan vokalni ton i originalno izvođenje bezvremenskih balada ostavili su neizbrisiv trag. Njegovi poetski tekstovi izazivali su divljenje ljudi svih pozadina, nadilazeći religijske, jezičke i nacionalne granice. Od ranih godina krenuo je na muzičko putovanje, usavršavajući svoje vještine u raznim bendovima prije nego što je sedamdesetih godina prošlog vijeka stekao slavu kao član cijenjene grupe “More”.

 

Oliver Dragojević nije bio samo talentovan muzičar; bio je simbol jedinstva i odanosti muzici. Njegovi koncerti i nastupi privukli su publiku svih uzrasta, a njegova zarazna pozitivnost i optimistično držanje duboko su odjeknuli kod njegovih obožavatelja. Činjenica da više od tri decenije nije krasio scenu u Beogradu i da nikada nije kročio u Srbiju, i dalje intrigira javnost.

 

On je samouvereno otkrio razlog za Dragojevićevu zabranu ulaska u Srbiju. Mandić je izrazio veliko divljenje Dragojevićevom talentu i samouvereno izjavio: „Žalosno je što ne može da dođe u Beograd“. U stvari, lično sam mu ponudio pozamašnu sumu od 200.000 evra da sa Filharmonijom održi koncert pod nazivom “Dve masline”.

 

 

Situacija u njihovom krugu je prilično složena. Mandić je dalje precizirao da bi Dragojević, ukoliko bi se vratio u Split nakon beogradskog koncerta, morao biti zabrinut za sigurnost svojih sinova. U razgovoru sa renomiranim voditeljem emisije Dragojević je spomenuo koncert koji je imao u Beogradu zajedno sa Tanjom Peternek Aleksić u Splitu.

Preporučujemo