Mnogo je peripetija koje su ispratile ovogodišnju Beoviziju. Društvene mreže itekako bruje o Breskvici i njenoj pjesmi, a posebno glasoovima publike. Jednostavno se zna, da je ona dobila najviše glasova publike, i nikome nije jasno kako ona uopšte nije pobijedila? Sbe u svemu, ona neće predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu. 

Tijekom nacionalnog natjecanja za pjesmu Eurovizije vladala je velika znatiželja zašto se Marija Šerifović, jedina pobjednica, ne promovira na društvenim mrežama.

Obožavatelji naše voljene Eurovizije i naš komentator znaju da je on obično prilično glasan o događajima. Međutim, ovaj put je njegov komentar osjetno izostao. Ipak, kada se sinoć doznalo da je imenovana predsjednicom stručnog žirija za Eurosong, svima je postalo jasno zašto su njezini profili na društvenim mrežama neobično tihi.

Nakon natjecanja oglasila se na svom Twitter i Instagram profilu kako bi se oglasila i sažeto opisala događanja.

Zaključno, TeyaDora je dokazala da je najistaknutija natjecateljica i s pravom je zaslužila priliku predstavljati Švedsku. Upućujem joj svoje iskrene želje! Velika čestitka je i za Rts na fantastičnoj emisiji. Želim izraziti svoju zahvalnost svojim kolegama članovima žirija na njihovom poštenom glasovanju i što su proces ocjenjivanja održavali zanimljivim. Sada je vrijeme da se odmorim i napunim baterije. Vidimo se opet u svibnju u studiju. Možemo očekivati ​​Marijine pronicljive komentare o Euroviziji. Uz Mariju, stručni žiri činili su Sajsi MC, Žika Zana, Aleksandar Sendlar i Dejan Petrović, svatko sa svojim posebnim preferencijama, što je rezultiralo živopisnim i raznolikim sustavom bodovanja.

Zejna je od Žike Zane dobila ukupno 8 bodova, dok joj je Lena Kovačević dodijelila 10 bodova. Najveću ocjenu od 12 bodova dobio je Dušan Kurtić. Vrijedi spomenuti da je pobjednica Eurosonga 2007. u Helsinkiju nosila crnu majicu s natpisom “Dolazi ljubav” ispisanim ćirilicom i latinicom, što je slučajno i naslov pjesme koju je objavila nakon poroda. sina Marija preko surogat majke. Na natjecanju za “Pjesmu Eurovizije” trijumfalno je pobijedila pjevačica Teodora Pavlovska, poznatija pod umjetničkim imenom Teya Dora. Publiku je osvojila svojom izvedbom pjesme “Ramonda”.

Od samog početka Teya Dora bila je jasna predvodnica i dobila je izljeve podrške na društvenim mrežama. U finalu je izašla na pozornicu kao četvrti izvođač, što je za predane fanove Eurovizije imalo značajno značenje. Marija Šerifović donijela je eurovizijsku slavu Srbiji 2007. godine, a intrigantna je veza između nje i Teye Dore. Ta veza leži u broju pod kojim je naš pobjednik nastupio na Beoviziji.

Paralelno, Marija se ranije natjecala pod brojem četiri, slično kao što trenutno radi Teya Dora, što bi potencijalno moglo nagovijestiti ovogodišnji trijumf Teye Dore u Malmöu.

Da vam probudimo pamćenje, žiri je u startu favorizirao Teyu Doru koja je dobila ukupno 12 bodova. Ipak, glasovi publike smjestili su je na drugo mjesto, odmah iza Breskvice, koja se s pjesmom “Gnezdo orlovo” pokazala kao najveća suparnica. Ipak, kada su se bodovi zbrojili, Teodora je sa svojom zadivljujućom izvedbom “Lila ramonde” skupila ukupno 22 boda, čime je osigurala svoje neprikosnoveno prvo mjesto. Druga je Breskvica sa sedamnaest bodova, treća Zorja, četvrti Konstrakt, a peta Zejna. Vrijedi napomenuti da je Anđela Ignjatović Breskvica, koja nije mogla konkurirati za predstavljanje Srbije na Eurosongu, izrazila razočaranje ekspresnim napuštanjem studija Košutnjak. Kada je saznala da će Srbiju u Malmeu predstavljati Teya Dora sa pesmom “Ramonda”, Breskvica je svojim luksuznim automobilom hitno otišla sa parkinga studija RTS-a. Ovo je bilo mjesto održavanja Eurosonga.

Prema navodima novinara Kurira, Breskvica je samostalno ušao u vozilo dok je razgovarao s jednom osobom i odmah se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preporučujemo