U današnje vrijeme uobičajeno je naići na uređene fotografije ljepote na društvenim mrežama. Međutim, postoje izuzetni slučajevi u kojima se susrećemo sa zaista zadivljujućim ženama koje su prirodno blagoslovljene ljepotom. A danas se fokusiramo na jednu izuzetnu osobu – Joan Woodhouse. U 92. godini odiše samopouzdanjem i vitalnošću, njegujući svoje tijelo i izgled.

 

Joan je osvojila znatan broj pratilaca na TikToku, sa preko 32.000 pojedinaca oduševljenih njenim izuzetnim prisustvom. Joan samouvjereno pripisuje svoj mladalački izgled svom neustrašivom prihvaćanju procesa starenja. Njena izuzetna sposobnost da prkosi godinama izazvala je priličnu buku, a mnogi su je pogrešno procijenili da je najmanje tri decenije mlađa.

 

Prigrabivši ovu novootkrivenu pažnju, Joan sada dijeli prosvjetljujuće video zapise u kojima velikodušno otkriva svoje neprocjenjive tajne za održavanje svog bezvremenskog sjaja. U nedavnom videu, ljubazno nazvanom Baka Džoan, ponosna matica 18 unučadi i 10 praunučadi, iskreno prenosi svoju mudrost svojim odanim sledbenicima od 33.000. Njen savjet je osvježavajuće jednostavan: dajte prednost svojoj dobrobiti i sreći tako što ćete otpustiti svoje brige. Prema baki Joan, održavanje sreće zahtijeva odricanje od briga, a ona smatra da je zabavna činjenica da je briga kontraproduktivna jer je starenje neizbježno bez obzira na brige.

 

Kao rezultat toga, ona samouvjereno preispituje značaj bavljenja ovim stvarima i pripisuje to fundamentalnoj prirodi samog života. Baka Joan, koja trenutno živi u Španiji sa svojim partnerom, samouvjereno prenosi svoju ultimativnu mudrost: prihvaćanje života neizbježno će rezultirati izgledom sličnim njenom. Ipak, Joan je priznala: “Odlučila sam da odustanem od pravljenja više pita.” Nadalje je izjavila: “Starost je samo broj! Negujem svoj mladalački duh tako što održavam pozitivan način razmišljanja i uživam u hrani koju poželim. Ovakav pristup životu u osnovi oblikuje moj identitet”, samouvereno je zaključila.

Preporučujemo