U današnjem članku samouvjereno ulazimo u temu higijene kupaonice, pitanje koje može izazvati značajnu zabrinutost za sve nas. Kao što je naznačeno u naslovu, pozabavićemo se prisustvom toaleta, koji služi kao neviđeno leglo za mnoštvo bakterija, bez obzira na njegovu čistoću. Nesumnjivo, bez obzira na obilje hemikalija koje se koriste za dezinfekciju WC šolje, ona konstantno ostaje nečista, emitujući neprijatan miris kanalizacije, zbog čega je nepoželjno provoditi bilo koji duži vremenski period u kupatilu. Nadalje, uprkos primjeni raznih sredstava za čišćenje kao što su domestos, arf ili acid, šolja se nikada ne očisti u potpunosti, ostavljajući nas bez željenog mirisa za kupatilo koji tražimo.

 

Zato je internet zaista čudo, koji nudi bezbroj trikova i savjeta za osvježavanje ne samo kupaonice, već i pločica, tuš kabine, pa čak i same WC šolje. Tik Tok je posebno korisna društvena mreža na kojoj možemo pronaći obilje genijalnih metoda i recepata za revitalizaciju cijelog kupatila.

 

 

Možda vam je teško povjerovati, ali najefikasnije rješenje za blistavu čistu šolju je jednostavno kao korištenje obične tablete za pranje posuđa, uobičajenog kućnog predmeta. Sve što treba da uradite je da ostavite tabletu da odstoji u šoljici najmanje 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

 

Šolja će povratiti svoj sjaj i izgledati kao nova. Suprotno uvriježenom mišljenju, ovaj tablet nije jedino rješenje za čišćenje u vašoj kuhinji. Ako ste se ikada mučili sa prljavom, masnom pećnicom, ne bojte se! Otapanjem samo jedne tablete u toploj vodi i korištenjem te otopine da obrišete pećnicu nekoliko puta, bez napora ćete joj vratiti prijašnje sjajno i besprijekorno stanje.

Preporučujemo