Jedan od najpoznatijih parova koji su povezani sa javnom scenom, a da su iz Srbije, jeste bračni par Zukorlić. Međutim, njihova ljubav je naglo prekinuta prije dvije godine, kada je Zukorlić preminuo od srčanoga udara. Jako dugo vremena poslije toga, njegove žene su vodile jao veliku borbu oko njegove ostavštine, a tu su biila i djeca, kojima neke stvari i nisu bile baš najjasnije. 

Muamer Zukorlić, muftija u Srbiji, oženjen je Elmom Elfić Zukorlić, svojom drugom suprugom, a zajedno imaju četvero djece u okviru zakonite zajednice. Elma je strastveni korisnik platformi društvenih medija, često dijeli snimke koji obuhvaćaju njezina profesionalna i osobna nastojanja.

Elma, rođena 1980. u Novom Pazaru, potječe iz ugledne i imućne obitelji “Has Pazar”. Njezin besprijekoran osjećaj za stil, prikazan na njezinim zadivljujućim fotografijama, služi kao izvor inspiracije za nebrojene žene. Kombinacija tradicionalnih i suvremenih elemenata u njezinim modnim odabirima bilježi obilje pozitivnih povratnih informacija. Elmin obrazovni put započeo je u rodnom gradu, gdje je završila osnovnu i srednju školu. 2007. godine diplomirala je na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo BK Sveučilišta. Kasnije je magistrirala i doktorirala na Internacionalnom sveučilištu u Novom Pazaru, koje je osnovao njen pokojni suprug. Priča se da se njihov slučajan susret dogodio u hodnicima ove ustanove, zapalivši trenutni plamen ljubavi.

Osim vlasnice računovodstveno-konzultantske agencije “Elmax Group”, obnaša još nekoliko utjecajnih funkcija. Profesorica je na Internacionalnom sveučilištu u Novom Pazaru, direktorica humanitarne fondacije “Mufty Foundation” i predsjednica Upravnog odbora dječjeg vrtića “Reuda”. Od prošle godine je pomoćnica ministra obrazovanja. Tijekom intervjua za Bazar postavljali su joj razna pitanja o modi i braku. Govoreći o svom osobnom stilu, istaknula je važnost poštivanja temeljnih šerijatskih načela odijevanja. Iako uživa u modi, ne prati slijepo trendove. Umjesto toga, razvila je vlastiti jedinstveni stil i selektivno uključuje trendove koji joj odgovaraju. Osobito cijeni linije koje su kreirali Chanel i Dior jer odzvanjaju ukusom njezine majke i imaju sentimentalnu vrijednost. Kao rezultat toga, nabavila je komade ovih renomiranih marki.

Duboko se divim lokalnim dizajnerima i često kupujem njihove kreacije. Neki od značajnih su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić. Elma, koju od milja zovu Sandžačka Hurem, stekla je popularnost. Vrijedi napomenuti da je muftija Zukorlić iskreno govorio o odnosu djece i roditelja, rasvjetljavajući brojne društvene nedostatke. Nedavni tragični događaji ostavili su nas u stanju neizvjesnosti, potaknuvši nas da marljivo tragamo za odgovarajućim odgovorima. Štoviše, umjesto da zajednički preuzmu odgovornost i aktivno rade na sprječavanju sličnih incidenata u budućnosti, mnogi pojedinci su fiksirani na pripisivanje krivnje za nesretne okolnosti koje su nas zadesile.

Među pojedincima koji su upozorili društvo na mogućnost ovakvih događaja koji su nas obavili mrakom, ističe se muftija Muamer Zukorlić.

Danak ovog ludila bit će značajan, ali ključno je da ustrajemo. Unatoč razaranju koje može donijeti nebrojenim generacijama i mladim pojedincima, ne smijemo gubiti nadu. Kad dosegnemo dno, moramo se uhvatiti za sjeme mogućnosti. Sačuvajmo to sjeme kako bismo, kada ova oštra zima konačno popusti i pojavi se tračak proljeća, imali što saditi i njegovati. Riječi su to Zukorlića, osvrćući se na utjecaj reality showova.

Tijekom rasprave Zukorlić se osvrnuo na temu odgoja djece i istaknuo štetne posljedice koje mogu proizaći iz roditeljskih pogrešaka. Naglasio je da neki pojedinci djecu doživljavaju kao neugodnost zbog vlastite težnje za hedonizmom. Zukorlić je naveo i slučajeve kada majke izražavaju frustraciju, rekavši: “Ma, ovo dvoje jedva trpim”. Međutim, ustvrdio je da uloga majke nije samo izdržati prisutnost djece, već pronaći radost u njihovom društvu. Doveo je u pitanje svrhu davanja prioriteta aktivnostima poput gledanja nekvalitetnih televizijskih emisija i reality programa u odnosu na odgovornost odgoja djece. U takvom načinu razmišljanja djeca postaju suvišna, jer zadovoljstvo leži u promatranju nemoralnog i prijevarnog ponašanja drugih. Posljedično, kada roditelji posjeduju takve vrijednosti, obiteljska jedinica je u opasnosti od raspada zbog prevelikog broja djece.

Preporučujemo