Prije 10 ili više godina, samo na televiziji ili časopisima mogli samo da gledamo i čitamo o istinitim životnim ispovijedima. Kasnije su došle TV novele, a danas sve to možemo da pogledamo ili pročitamo na jednom kliku na internet portalima ili društvenim mrežama.

Priče o lažnim brakovima uvelike se razlikuju, a neke su toliko neobične da bi se lako mogle adaptirati u zadivljujući scenarij. Previše je uobičajeno naići na srcedrapajuće priče o nekoć blaženim parovima koji, naizgled niotkuda, odluče raskinuti svoju zajednicu, često navodeći uplitanje treće strane ili nepremostive nesuglasice kao primarni katalizator njihovog rastanka.

Priča o ovom paru trebala bi poslužiti kao vrijedna lekcija za sve, posebno za žene koje se nađu s nevjernim muževima uz sebe.

Pet godina su Ana i Dimitrije bili u braku. U tom su razdoblju bili blagoslovljeni dječacima blizancima, koji su se s tri godine pokazali prilično nestašnim i punim energije. Unatoč izazovima, Ana se s njima uspješno nosila. Vjerovala je da živi životom iz bajke, s mužem punim ljubavi i dva dragocjena sina kao ultimativnim simbolom njihove ljubavi. No, svijet joj se srušio kada je Dimitrije priznao ljubav drugoj ženi i namjeru da s njom započne novi život. Ana, obuzeta brigom za svoju djecu, bila je potpuno nesvjesna događaja koji su se odvijali pred njom, što je ovo otkriće učinilo još razornijim udarcem.

U trenutku je gurnuta u noćnu moru koje se oduvijek pribojavala. Tijekom života odbijala ju je pomisao da postane razvedena majka s dvoje male djece. Međutim, kada joj je suprug otkrio istinu, nije reagirala s ljutnjom ili bijesom. Umjesto toga, sve je iznenadila dopustivši svom suprugu da ostane u njihovoj kući i čak povede svoju ljubavnicu.

Dimitrije je u početku mislio da je Ana izgubila razum, ali ga je pravo iznenađenje čekalo kada je počela da skuplja svoje stvari. Ana je neočekivano donijela odluku da ona ode, ostavivši za sobom djecu i muža pod brigom njegove ljubavnice. Dragovoljno je pristala financijski potpomagati njihove sinove, skupila je snagu i otišla. Svaki vikend dolazila je po djecu, brinula se o njima i za vrijeme praznika ili kad Dimitrije nije bio u mogućnosti.

Međutim, ljubavnica njezina supruga odlučno je odbila ulogu majke njihovim potomcima. Odgovornost je smatrala iscrpljujućom i nije imala želju živjeti u takvoj zajednici. Iako je željela Dimitrija, nije željela preuzeti ulogu roditelja njegovoj djeci.

Dimitrije se nakon samo nekoliko tjedana suživota našao bez partnerice i supružnika.

Budući da nije mogao shvatiti ideju da bude samostalni roditelj, zamolio je Anu da se vrati kući. Ona je pristala, ali uz uvjet – da Dimitrije prenese kuću u vlasništvo na nju i djecu, uz mjesečnu alimentaciju. Vraćanje na njihov prijašnji dogovor apsolutno nije bila opcija!

Nakon što je prošla mnoštvo nedaća, Ana se pokazala kao svjetionik inspiracije za žene, posebno one koje se suočavaju sa sličnim okolnostima, jer je preuzela inicijativu da zatraži razvod.

Preporučujemo