Publika se rado seća Tatjane Pujin, talentovane i zadivljujuće glumice, poznate po svojim izvanrednim nastupima u filmovima kao što su “Kako se kalio čelik”, “Mi nismo anđeli” i kultne “Lude godine”, gde je glumila saosećajnu medicinsku sestru. Iako je svojom ljepotom očarala brojne muškarce sa prostora bivše Jugoslavije, ljubav je pronašla u Italiji. Kada je rat zahvatio našu zemlju, Tatjana Pujin je odlučila da pobegne u Italiju.

Na kraju se, nakon nekoliko godina, udala za Giuliana Cervinija, uglednog savjetnika u kabinetu predsjednika Italije. Tih dana bila je uvjerena da je donijela pravu odluku.

 

 

Moj posljednji filmski projekat bio je u Sarajevu, a već su kružile glasine o nadolazećem ratu. Niko nije shvatio težinu situacije sve dok tenkovi nisu izašli na ulice. U pokušaju da nađem sklonište, odlučio sam da odem u Italiju i nastavio da se pakujem.” Svojevremeno se posvetila sceni, baveći se glumačkom karijerom. Štaviše, otvoreno je izrazila svoju odluku da se odrekne majčinstva, pronalazeći utjehu u slobodi koju joj je dalo kao ženi. “Izvlačim ogromnu sreću iz prihvatanja svoje nezavisnosti, zbog čega sam se odlučila protiv dece. Zbunjuje me kako muškarci mogu da donesu takav izbor bez razmišljanja, dok su žene podvrgnute intenzivnoj kontroli zbog svoje odluke”, izjavila je ona.

 

 

Na pitanje o vjerovatnoći usvojenja, Tatjana je otkrila da ona i njen supružnik nikada nisu poticali tu temu. Tokom godina koje su prolazile, posmatrali su brojne drugove kako podnose naporan put usvajanja, ostajući svesni sveobuhvatne birokratije koja je upletena u njih. Kao učesnica raznih afilijacija, Tatjana se gorljivo zalaže za djecu oboljelu od autizma, zadovoljan podsticanjem na povoljne transformacije. Tespianka je takođe otkrila svoju novootkrivenu sklonost dugim putovanjima, praćenu opadajućom željom da nastupa na sceni.

Preporučujemo