Osumnjičeni za ubistvo, koji je nedavno napunio 19 godina, našao se u neizvjesnoj situaciji jer su Grci odlučili da izdaju njegovu ličnu kartu nakon što su ga uhapsili na granici. Domagoj P., 19-godišnji hrvatski državljanin, trenutno je pod sumnjom za nesretnu smrt Mihalisa Kasurisa, oduševljenog navijača AEK-a. Vrijedi napomenuti da je Pezer, gorepomenuta osoba, nedavno obilježio svoj 19. rođendan, dodajući još jedan sloj značaja ovom slučaju u razvoju. Kako prenose grčki mediji, Pezer je uhapšen dok je pokušavao da pobegne autobusom na graničnom prelazu Kakavija, koji se nalazi na grčko-albanskoj granici.

 

Grčka policija je jučer privela ukupno 98 osoba koje su identifikovane kao huligani iz Hrvatske. Grupa od sedam osoba uhapšena je na graničnom prelazu Evzoni dok je kombijem pokušavala da izađe iz Grčke. Nakon pregleda vozila, vlasti su otkrile prisustvo različitog oružja, uključujući noževe i palice. Prema pisanju grčkih medija, uprkos njihovim naporima, kriminalistička policija nije uspjela locirati nož kojim je Kacuris smrtno ranio. Međutim, i dalje su postojali DNK tragovi koji su otkriveni na njegovoj odjeći i licu.

 

Uzimajući to u obzir, Pezelj se pojavio kao primarna osoba pod sumnjom za gnusno djelo koje se dogodilo. Grupa od oko 150 uzbunjivača krenula je iz Zagreba, prešavši impresivnu udaljenost od 1.474 kilometra, lukavo izbegavajući teritoriju Srbije. Njihovo avanturističko putovanje vodilo ih je kroz očaravajuće pejzaže Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, prije nego što su konačno stigli u Atinu.

 

Pod okriljem mraka kobnog ponedjeljka uveče neustrašivo su krenuli u juriš na tridesetak strastvenih navijača AEK-a u blizini renomiranog stadiona ovog voljenog kluba. Ciljani napad se odigrao u srcu očaravajuće četvrti poznatog kao “Nova Filadelfija”.

Preporučujemo