Učenik prvog razreda niške Srednje mašinsko-tehničke škole “15. maj” M. D. (15) iz Malče teško je povređen kada mu je učenik drugog razreda na pauzi između časova odgrizao deo uha. Ovaj šokantni incident dogodio se u školskom dvorištu oko devet sati ujutro.

Bez ikakve provokacije, žestoko su ga udarili. Uprkos njegovoj prvobitnoj nevoljnosti da se upusti u fizički sukob, moj sin se instinktivno branio zgrabivši napadača i odgrizajući mu dio uha. Nastali krici odjekivali su zrakom dok je krv obilno šikljala. Usred ovog haosa, hitna pomoć je odmah stigla i odvezla ga u bolnicu. Nekada zdravo dijete, sada je trajno invalid. Vekoslav, shrvan emocijama, u suzama preispituje gdje su se nalazila policija i nastavno osoblje škole tokom ovog užasnog incidenta. Direktor Srednje tehničko-mašinske škole “15. maj” Aleksandar Stevanović odlučno tvrdi da je potpuno svjestan incidenta i uvjerava da će oba umiješana učenika snositi odgovarajuće posljedice za svađu. – Oba učenika – i mlađi koji je povrijeđen i stariji – dolaze iz istog smjera – Mašinstvo za grijanje i hlađenje.

 

 

Da je neko obavijestio direktora ili profesore nakon prvog predavanja, izbjegle bi se teže posljedice. Slučaj istražuje policija i očekujemo da se tačno utvrdi šta se dogodilo – kaže direktor Stevanović. On navodi da škola ima školskog policajca koji patrolira u nekoliko škola i bio je u školi u roku od 15 minuta od prijave incidenta. Stevanović kaže da profesori dežuraju u hodnicima škole, ali nisu obavezni da budu u dvorištu. U prošlosti je bilo slučajeva da se studenti upuštaju u fizičke svađe, ali ova situacija je bez presedana.

 

Otac povrijeđenog studenta odlučno tvrdi da je njegov sin nepravedno napadnut i tvrdi da nije imao nikakvu ulogu u incidentu. Niška policija zvanično je priznala slučaj i pokrenula istragu. Identitet učenika koji je odgovoran za tešku povredu uha ostaje neotkriven.

Preporučujemo