Milan Stanković je pre nekoliko godina hrabro doneo odluku da se povuče iz javne sfere i privede kraju svoju karijeru. U početku su razlozi njegovog iznenadnog odlaska bili obavijeni velom misterije, ali su kasnije razotkriveni. Milan se sada aktivno bavi proučavanjem hrišćanstva, često posećujući manastire i posvećujući se dubokim istraživanjima. Njegovo dosljedno prisustvovanje crkvenim predavanjima i propovijedima, pretežno u Crnoj Gori, pokazuje njegovu nepokolebljivu posvećenost svom duhovnom putu.

 

Iako su njegove odane obožavateljice, posebno mlade žene, možda u početku izrazile razočaranje njegovim promijenjenim izgledom, Stankovićeva nepokolebljiva posvećenost njegovom duhovnom razvoju je zaista vrijedna divljenja. Prvobitno se pretpostavljalo da će Stanković izabrati put iskušenika i nastaniti se u manastiru Podmaine kod Budve. Međutim, monah je na kraju otkrio prave težnje pevača. Brat Milan je tokom letnjih meseci bio odsutan iz manastira jer je već završio glavni uskršnji post.

 

Ipak, ostao je privržen monaškom putu. Iguman i njegova braća, prepoznajući Milanov potencijal, smatrali su da treba dalje razvijati svoje molitvene vještine i strpljenje prije nego što se zvanično pridruži bratstvu kao iskušenik. Iako je ova odluka doneta radi njegovog duhovnog rasta, Milan ju je ljubazno prihvatio i sa nestrpljenjem ponudio svoju pomoć bratstvu tokom Gospinog posta, koji se poklopio sa manastirskom slavom 28. avgusta.

 

Tokom posete, Milanova majka Milena ostala je kod nas nešto više od mesec dana. Braća su se samouvereno molila dok ju je jeromonah pomazivao svetim uljem. Sestra Milena, koja je stigla sa sinom, aktivno je učestvovala u bogosluženju zajednice. Uprkos svom oslabljenom stanju, pronašla je utjehu tokom svog boravka i doživjela duboko duhovno i fizičko podmlađivanje. Milanov krajnji cilj bio je da svoju majku vodi ka Bogu i da neguje čvrstu vezu unutar crkvene zajednice.

Preporučujemo