U većini situacija, kada je neko bio u braku dva puta i ima djecu iz oba braka, tipično je da većinu imovine nasljeđuju djeca iz drugog braka. Međutim, to se ne odnosi na voljenog kultnog pjevača Marinka Rokvića. Njegova posljednja volja donijela je ogromnu radost jer je samouvjereno izrazio želju da njegova djeca žive u savršenom skladu i miru.

 

 

Dario, njegov vanbračni sin, zajedno sa Markom i Nikolom, sinovima iz braka sa Slavicom, dobili su jednake delove njegove imovine. Za skladan odnos braće prvenstveno je zaslužna Slavica, Marinkova supruga, koja je uporno naglašavala važnost njihove veze i podsticala ih da neguju prijateljstvo. Kad god bi Darija, koja živi u Sjedinjenim Državama, došla u posjetu, Marinkova supruga srdačno ju je zagrlila kao da je svoje dijete. I sam Marinko pokazao je mješavinu razigranih i zadirkivačkih osobina, a istovremeno je posjedovao prefinjeno i džentlmensko držanje.

 

 

Njegov najveći prioritet je uvijek bio prioritet porodice. Dosljedno je pokazivao nepristrasnost prema svoja tri sina, jednako cijeneći svakog od njih. Zahvaljujući svojoj uspješnoj karijeri, stekao je pozamašnu imovinu i bogatstvo koje je rado poklanjao svojoj djeci, velikodušno im poklanjajući sve što je zaradio. Osigurao je da se njegova ljubav i pažnja ravnomjerno pokažu svim njegovim sinovima, garantujući da nijedan od njih nikada neće biti lišen svog zakonitog nasljedstva. Zbog svog temeljnog razumijevanja opasne prirode bolesti i njenog brzog širenja, namjerno je pokrenuo otvorenu i iskrenu raspravu sa svojom djecom.

 

 

Zajedno su uspješno podijelili njegovu imovinu na način koji je donio zadovoljstvo svim rođacima. S nepokolebljivom odlučnošću, nastojao je spriječiti sve sukobe među svojim sinovima nakon njegove smrti. Do danas, čak i nakon njegove smrti, nastavljaju da održavaju snažnu i harmoničnu vezu sa Sinivom.

Preporučujemo