Severini je potrebna hirurška intervencija. Županijski sud u Splitu trenutno vodi istragu o sporu koji se dogodio prošlog ljeta u Splitu u kojem su učestvovale Severina Vučković (50) i njena sestra Marijana Popović. Incident se dogodio u stanu njihove majke Ane (84), a pevačica je optužena za pretnje. Po završetku prethodne godine, Općinsko državno odvjetništvo je nastavilo sa ispitivanjem različitih svjedoka kako bi se rasvijetlila sporna situacija.Zaista je nesretna okolnost da Severina mora na operaciju.

 

Među ovim svjedocima javila se i jedna ostarjela osoba iz porodice Vučković. Nakon toga, očekivalo se da će majka otuđenih sestara uključenih u spor također dati svoj račun, ali je izrazila nemogućnost da to učini zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Prema informacijama koje je prikupio 24. čas, utvrđeno je da će predstojeće ročište vjerovatno biti održano u februaru.

 

Razlog za ovu odluku o zakazivanju su zdravstveni problemi sa kojima se suočava Severina, kojoj je trenutno potrebna medicinska procedura. Međutim, specifična priroda operacije kojoj se ona mora podvrgnuti još uvijek nije otkrivena i za sada je nepoznata.Pevačica je, bez sumnje, eksplicitno napomenula da bi trebalo da prisustvuje sudskom ročištu u vreme dok se ispituje njena majka.

 

Nakon detaljne istrage, odgovornost Odjela javnog tužilaštva (DORH) će biti da procijeni i utvrdi da li postoje dovoljna opravdanja za formalno podizanje optužnice i pokretanje pravnog postupka protiv Severine. Važno je ponoviti da su organi za provođenje zakona uhapsili Severinu, obično zvanu Seva, na zagrebačkom aerodromu nakon žestoke svađe koju je imala sa sestrom. Kao posljedica ove svađe, njena sestra je zadobila lakše povrede i morala je hitno biti primljena u hitnu pomoć radi medicinske pomoći. U pokušaju da pruži dokaz ili možda skrene pažnju na sopstvenu nevolju, Seve je nastavila da otvoreno pokazuje svoje vidljive modrice.

Preporučujemo