Nedavno je pre nekoliko dana izbio razoran požar koji je u potpunosti uništio bokserski klub Sloven u Rumi, uključujući njegove prostorije i okolinu. U šokantnom preokretu događaja, ovaj klub, koji se može pohvaliti bogatom istorijom dugom nekoliko decenija, preko noći se našao potpuno lišen bilo kakve imovine ili resursa.

 

 

Mišo Trivković razgovarao je sa uredništvom Kurira i sada vam prenosimo sadržaj njegovog pisma. Obraćam vam se iz bokserskog kluba “Sloven” u Rumi, hitno se osvrćući na strašne okolnosti koje su zadesile naš voljeni klub. Sa najvećim žaljenjem i dubokom tugom vas obavještavam o razornom incidentu koji se dogodio 9. novembra.

 

 

Ogroman požar poharao je našu dragu boksersku dvoranu, ostavivši za sobom samo ruševine i učinivši je potpuno nepodesnom za bilo kakve buduće aktivnosti. Poražavajuća je konstatacija da je sala, nažalost, imala zastarele i neispravne instalacije, jer je prvobitno izgrađena pre više od 50 godina kao objekat fizičkog vaspitanja uz rumunsku gimnaziju – preneo je Trivković. Naš klub ima bogatu istoriju koja se proteže decenijama, što ga čini najstarijim bokserskim klubom ne samo u Rumi već iu okolnim regionima. Svojim osnivanjem davne 1948. godine, naš klub je duboko ukorijenjen u tradiciju. Ono što nas izdvaja je naša posvećenost pružanju besplatnih treninga za pojedince svih uzrasta i generacija.

 

 

Kao gradski klub, čvrsto smo uvjereni da boks treba biti dostupan svima u našoj zajednici. Nestrpljivo se radujemo povratku u našu namjensku dvoranu, prostor koji je postao sinonim za identitet našeg kluba.

 

U ovim poznatim zidovima smo sa ponosom ugostili brojne međunarodne utakmice, dočekali goste iz Slovenije, organizovali kola veoma cenjene Regionalne lige Vojvodine, između ostalih kvalitetnih događaja i aktivnosti. Udubimo se u detalje njegove nekadašnje veličine i uporedimo je sa ostacima koji su ostali danas. Razumijem da su vremena za mnoge teška i da možda nije izvodljivo da svi pruže ruku pomoći.

 

 

 

 

Preporučujemo