Mitar Mirić, poznat i kao Dimitrije Mirić, veoma je cijenjeni pjevač narodne muzike porijeklom iz Bosne i Srbije. Tokom 80-ih i 90-ih, proslavio se nizom hit pjesama poput “Živjela ljubav”, “Voli me danas više nego juče”, “Ne može nam niko ništa”, “Ne diraj čovjek za stolom”, “Nešto me nervira” i “Ne živim ovdje”.

 

Rođen 16. januara 1957. godine u Bogutovom Selu kod Ugljevika, Mitar Mirić odiše izuzetnim talentom i harizmom. Trenutno živi u Beogradu, gde aktivno nastavlja svoju uspešnu karijeru u muzičkoj industriji zajedno sa suprugom Suzanom Mirić i njihovom ćerkom Sanjom. U naprednoj domaćoj muzičkoj industriji, brojni pjevači ne samo da su doživjeli svoje pozne godine, već su osigurali i vrlo uspješne karijere u živahnim epohama 70-ih i 80-ih godina.

Dok je nesrećni nestanak priznatih izvođača kao što su Šaban Šaulić i Sinan Sakić ostavio prazninu, industrija je sretna što još uvijek ima moćnike s punim radnim vremenom kao što su Mila Kitić i Mitra Mirić, koji nastavljaju praviti valove svojom opsežnom kolekcijom top lista. hits. Intrigantno je da ova dva pjevača dijele i upadljive sličnosti osim njihovih izuzetnih muzičkih dostignuća. Govoreći ekavicu, pojedince se automatski ne svrstavaju u Srbe. Naime, bitno je napomenuti da ekavicu govore i Mile Kitić i Mitar Mirić, obojica porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Kitić je porijeklom iz okoline Dervente, a Mirić iz malog sela kod Ugljevika u Republici Srpskoj.

Mirićevo odrastanje obilježila je njegova nestašna priroda, čak je u petom razredu izjavljivao ambiciju da postane renomirani pjevač, što je oduševilo njegove vršnjake. Ipak, Mirićeva strast za pevanjem je procvetala tokom školovanja u osnovnoj školi i naterala ga da se sa 17 godina preseli u Srbiju, gde od tada pleni publiku svojim nastupima u renomiranim kafićima Beograda i okoline. Uprkos prethodnim bračnim iskustvima, nažalost, evidentno je da mu nedostaje vjernost u trenutnoj vezi.

Preporučujemo