Pevačica Marija Šerifović je 2013. godine samouvereno objavila da je homoseksualka, ponosno iskazujući svoju privlačnost prema osobama istog pola. Njeno hrabro otkriće izazvalo je široki javni diskurs.

 

 

Marija Šerifović je govorila o svojoj nepokolebljivoj posvećenosti svojoj seksualnosti.Ipak, nakon njenog hrabrog priznanja, Marija Šerifović je odlučno ustvrdila da ovo otkriće nije uticalo na njen život. Nakon toga nisam primijetio nikakve primjetne promjene kako na ličnom tako i na poslovnom planu. Nakon toga, otkrio sam svaki detalj koji sam smatrao bitnim da se moja publika upozna.

 

Za razliku od uobičajenih percepcija, moj lični život često ne ispunjava očekivanja ljudi jer pretpostavljaju da je izuzetno zadivljujući, dok je istina sasvim suprotna – prilično je svakodnevna. Uprkos dužem periodu nevezanosti, čvrsto se držim uvjerenja da će se ovaj status quo zadržati, što je potvrdila i Marija. Naime, proslavljena pjevačica Marija Šerifović samouvjereno je otkrila da se nepokolebljivo bavi psihoterapijskim seansama već impresivne dvije decenije.

 

 

Činjenica da je bila tako otvorena o svojim iskustvima imala je dubok uticaj na druge, inspirišući ih da potraže stručnu pomoć za svoje mentalne probleme. Ovo je omogućilo pojedincima da se efikasno snalaze u svojim emocionalnim izazovima i na kraju poboljšaju svoje opšte blagostanje. Po mom čvrstom mišljenju, ovo je apsolutno najbolji pristup. Za mene je od najveće važnosti da se samouvjereno zalažem za davanje prioriteta mentalnom zdravlju. Niko se ne treba plašiti da će ih mentalno i emocionalno stanje sputavati, jer ne postoje ograničenja koja bi ih trebala ograničiti. To je tačka koju ne mogu dovoljno naglasiti, kako je naglasila poznata pjevačica Marija Šerifović.

Preporučujemo