Zakon o zaštiti od nasilja u porodici u Federaciji Bosne i Hercegovine jasno kaže da su za utvrđivanje nasilja u porodici i izricanje odgovarajućih mjera potrebni samo osnovi sumnje. Ovo je istakla predsjednica Suda Slobodanka Kojić na konferenciji za novinare. Policijske bilješke i izjava Nizame Hećimović bili su dovoljan dokaz da Sud izrekne mjere zabrane Nerminu Sulejmanoviću, potvrdili su tuzlanski i sarajevski advokati. Međutim, iznenađujuće, Općinski sud u Gradačcu nije slijedio ovu praksu, pa se postavlja pitanje zašto.

 

Ipak, Selimovićeva je po povratku uzela bolovanje, a potom ju je suspendovao direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Dževad Korman. Važno je napomenuti da se Selimovićeva suspenzija ne odnosi na nedavni slučaj ubistva. Policija je pokrenula sumnju u njeno udruživanje sa kriminalno aktivnim licima, optužujući je za kršenje kodeksa i službenu povredu disciplinske dužnosti. Još jedna suspenzija.

Prema pouzdanom izvoru uključenom u istragu, potvrđeno je da će još jedan visoki službenik MUP-a TK, konkretno zaposlen u Policijskoj upravi Gradačac, biti suočen sa suspenzijom i disciplinskim postupkom. Ova odluka je donesena zbog njihovog druženja sa Nerminom Sulejmanovićem. Vjeruje se da ova osoba, čiju kćerku dijeli blisko prijateljstvo sa Dženanom Selimović, ima direktne veze sa Nerminom Sulejmanovićem. Fotografija Nermina Sulejmanovića o kojoj se raspravlja.

 

Šokantno, prošlog petka, Sulejmanović je počinio gnusan čin, brutalno oduzevši živote tri nedužne osobe, a još troje ranivši hicima iz vatrenog oružja. Duboko je uznemirujuće primijetiti da je uživo prenosio ubistvo supruge Nizame Hećimovića, koja je također bila odana majka. Vjenčanje, bez sumnje. Na kraju, apsolutno začuđujuća činjenica je da je Nermin Sulejmanović prije samo dva dana planirao vjenčanje u Matičnoj službi u Brčkom. Međutim, to nije bilo sa Nizamom Hećimovićem. Završimo ovdje. Bilo kakve dodatne primjedbe su potpuno nepotrebne.

Preporučujemo