Tragični incident dogodio se kada je jedna Italijanka tragično izgubila život nakon uznemirujućeg napadaja bolesti nakon što je uživala u ukusnoj večeri u lokalnom restoranu. Preliminarni izvještaji sugeriraju da je nesretna gospođa konzumirala pizzu koja je navodno sadržavala opasan čili sos, za koji se vjeruje da je kontaminirana. U prijatnoj subotnjoj večeri, par je odlučio da uživa u divnom iskustvu objedovanja u šarmantnom južnom italijanskom gradu.

S uzbuđenjem i iščekivanjem u srcu, uživali su u divnim okusima i izuzetnim mirisima domaće kuhinje, uranjajući u bogatu kulturnu baštinu ovog kraja. Ambijent je bio očaravajući, sa blagim sjajem toplih svjetala koji su bacali romantičnu nijansu na kaldrmisane ulice, i blagim povjetarcem koji je nosio melodične melodije uličnih svirača. Kako se noć odvijala, prepustili su se smijehu, iskrenim razgovorima i beskrajnim trenucima čistog blaženstva, stvarajući drage uspomene koje će zauvijek ostati urezane u njihovim umovima.

Zahvalni za besprekorno veče ispunjeno radošću i zadovoljstvom, oprostili su se od grada i krenuli na put kući, srca punim zahvalnosti i osećaja ispunjenosti. Međutim, sljedećeg jutra ih je svladala bolest i do jučer su ostali u nelagodnom stanju, nakon čega su zbog jakih grčeva bili primorani da potraže liječničku pomoć. Nažalost, Gerardina Corsano, 46-godišnja osoba, podlegla je potencijalnom slučaju trovanja hranom botulinom, opasne bakterije poznate po stvaranju opasnih toksina.

Vjeruje se da primarni izvor ove kontaminacije potiče od začina čilija koji je korišten u pripremi njene pizze u restoranu, prema izvještaju Corriere della Sera. Anđelo Menino, 52-godišnji poljoprivredni preduzetnik, trenutno je u teškom stanju i dobija medicinsku pomoć nakon što je hospitalizovan zbog konzumiranja istog sosa koji je korišćen za pizzu njegove supruge. Italijanski dnevnik prenosi da su ljekari izrazili oprezan optimizam u pogledu njegovih šansi da preživi.

 

 

 

Preporučujemo