Par je usvojio devojčicu s retkim stanjem kože, a Mui Thomas, rođena s ihtiozom harlekina, suočila se s izazovima od samog rođenja. Njena majka ju je napustila zbog njenog izgleda, ali su je Tina i Rog Thomas usvojili 1994. godine. Iako su medicinski stručnjaci predviđali da će Mui verovatno umreti u detinjstvu, par je odlučio pružiti joj ljubav i dom.

 

Mui je odražavala nesalomiv duh, suprotstavljajući se fizičkim manifestacijama svoje bolesti. Iako su je pratili uvredljivi komentari, njeni hranitelji su bili posvećeni pružanju podrške. Kada su je usvojili s tri godine, Tina i Rog su se suočili s izazovima, ali su odlučili pružiti joj snagu koju nije imala.

 

 

Muiino odrastanje obilježila je njena sposobnost da izdrži i savlada brojne izazove, koji su uključivali ne samo fizičke nedaće već i okrutnost nemilosrdnog društva. Uprkos tome što je bila izložena uvredljivim komentarima, Muiin duh je ostao neslomljen, odbijajući da dozvoli da je negativnosti odvrate od njenih ciljeva. Uz nepokolebljivu podršku svojih roditelja, otkrila je utjehu u sportu ragbija, koristeći ga kao moćan medij za zagovaranje prava i dobrobiti pojedinaca koji posjeduju vidljive razlike.

 

 

 

 

Muiina priča postala je izvor inspiracije za mnoge, a njena porodica je odlučila da otvoreno dokumentuje njeno putovanje kroz platformu “Girl Behind the Face”. Uprkos činjenici da osobe sa njenim stanjem obično imaju značajno skraćen životni vek, Muini roditelji se i dalje nadaju da će ona nastaviti da prkosi izgledima. Dijeleći svoju priču s drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima, Muiino hrabro putovanje služi kao svjetionik utjehe i ljubavi, nudeći ohrabrenje onima koji se možda suočavaju s vlastitim teškim bitkama.

Preporučujemo