Nadal je svoje razočarenje i negodovanje prema Đokoviću izrazio na prilično oštar način, stavljajući do znanja da mu uspeh nikada neće dozvoliti da zaboravi ovaj incident. Još prošle godine bilo je evidentno da je Novak Đoković stajao iznad svih ostalih tenisera u istoriji, a nedavni trijumf u obezbeđivanju dvadeset četvrte grend slem titule samo je učvrstio njegovu neospornu tvrdnju na tu prestižnu poziciju.

 

 

Ipak, čini se da određeni broj tenisera gaji nezadovoljstvo prema ovoj konkretnoj stvarnosti. Među njima je i proslavljeni Rafael Nadal, koji je tokom nedavnog gostovanja u jednom televizijskom programu izgovorio riječi koje su zaprepastile publiku. Prije ovog incidenta, Nadal se suzdržavao od pretjeranih pohvala Đokoviću. Međutim, izjave koje je dao ovom prilikom bile su krajnje žalosne i ostavile su trajan utisak na one koji su ih čuli.

 

 

 

Kontroverzni komentari izašli su na videlo tokom rasprave o Novakovom potencijalu da obezbedi svoju dvadeset i četvrtu grend slem titulu. U iznenađujućem preokretu, Nadal, koji je poznat po svom sportskom duhu i poštovanju, dao je neočekivanu primedbu koja je izazvala Đokovićev odgovor. U nedavnom intervjuu, Srđan Đoković, otac tenisera Novaka Đokovića, otvoreno je izneo svoje čvrsto mišljenje o dvojici najvećih igrača ovog sporta, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Đoković se nije suzdržavao jer je kritikovao i Nadala i Federera, jasno stavljajući do znanja da su njegove primjedbe bile isključivo njegov lični stav.

 

 

 

 

 

Sama pomisao da ne postigne rekord uveliko bi frustrirala Đokovića, ostavljajući ga obeshrabrenim. Ovo Nadalovo otkriće ostavilo je voditelja krajnje zaprepašteno, jer nisu očekivali tako iskrenu izjavu. Španski teniser, koji je Novaku bio u direktnoj konkurenciji za titulu najvećeg tenisera u istoriji, otvoreno je priznao ogroman izazov sa kojim se suočio jer nije uspeo da ostvari ono što je postigla srpska zvezda.

Preporučujemo