Iako je prošlo nešto malo više od 20 godina od tragične smrti Princeze Dajane, i dalje svaki info o njenom privatnom životu, privlači jako veliku pažnju svjetskih medija. Tako smo vam danas spremili jednu jako zanimlnivu priču iz njenog privatnog života. 

Princeza Diana duboko je patila tijekom braka s tadašnjim princom, sada kraljem, Charlesom III., ne samo zbog njegove nevjere, već i zbog nerazumijevanja kraljevske obitelji i neshvaćanja obaveza koje je preuzela sa samo 20 godina. podrška.

Dajana je više puta rekla da je nakon udaje prošla kroz pakao i da je kroz to morala proći sama i šutke. Za razliku od nje, sve se promijenilo kada je na dužnost došla supruga princa Williama, Kate Middleton. Princezu Dianu i danas pamte po nevjerojatnom šarmu i ljudskosti, a imala je hrabrosti biti prva osoba koja je javno progovorila o svojim unutarnjim borbama. Ona je prva članica kraljevske obitelji Windsor koja je otvoreno priznala da je ranjiva i da se često osjeća prazno nakon što je morala prisustvovati službenim događanjima kao članica kraljevske obitelji.

Kako je bivša kraljevska dopisnica BBC-ja Jeni Bond rekla za Mirror, princeza Diana otvorila je svoje osjećaje gubitka tijekom svojih prvih službenih dužnosti i kako je to dovelo do toga da se borila s poremećajem prehrane.

– Sjećam se da mi je Diana rekla kako se osjeća izgubljeno jer nema podršku kraljevske obitelji. Nerado je izašla iz auta jer nije znala kako proći i pozdraviti veliku masu ljudi koji su joj navijali. Jenny je rekla da joj je to bilo strašno jer nije imala podršku od Charlesa ili drugih članova obitelji.

Prema njezinim riječima, to je izravno dovelo do Dianine bitke s poremećajem prehrane. -Diana mi je rekla da se osjeća prazno nakon svojih kraljevskih dužnosti. Kaže da je nitko nije hvalio niti ohrabrivao. Osjećala se izgubljeno i usamljeno, pa je jela. Onda bi povratila hranu – dodala je. Bond je naglasio da se princeza Diana, posebno dok je bila jako mlada, osjećala jako usamljeno.

Međutim, čini se da je kraljevska obitelj naučila iz svojih pogrešaka. Kada je supruga princa Williama, Kate Middleton, preuzela kraljevsku dužnost, nastojalo joj se pomoći, a za razliku od Diane, imala je podršku svih članova kraljevske obitelji.

Za razliku od Diane, ona je imala priliku naviknuti se na novu ulogu, a ne biti bačena u “vatru” poput svoje pokojne svekrve.

Kate je i sama puno naučila iz Dianinog iskustva i pokušala krenuti njezinim stopama. Dajana je prva koja je progovorila o svojoj borbi s bulimijom, a njezina iskrenost pomaže smanjiti stigmu oko psihičkih problema i poremećaja prehrane. Slijedeći njezin primjer, Kate nastavlja podizati svijest o važnosti mentalnog zdravlja, posebice djece, te ostaje privržena naslijeđu svoje pokojne svekrve.

Preporučujemo