Bez obzira što je danas subota, i u pitaanju je prvi dan vikenda, suđenje u slučaju Koste Kecmanovića i dalje se nastavlja pred osnovnim sudom u Beogradu. Svakako da je najviše akcenta stavljeno na roditelje ubijene djece, koji su i danas bili u Beogradskom sudu. 

Ema Kobiljski umrla je 3. svibnja kada ju je ubio njezin razrednik Kosta Kecmanović na satu povijesti u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, gdje je sada njezin otac Dragan Kobiljski Facebook profil objavio je želje obitelji Kecmanović za planirani memorijalni centar.

– I dalje ne mogu razumjeti pokušaj relativiziranja gnusnog zločina od strane Kekmanovicha i njegovog odvjetnika Iverja, koji su tobože izrazili želju obitelji Kekmanovich da doniraju memorijalnom centru za strijeljanu djecu. To su nam preko odvjetnika rekli ljudi koji nisu ni bili prisutni kako bi izrazili našu najdublju tjeskobu, ponovno potvrđujući svoj krajnji nedostatak suosjećanja i društvene odgovornosti. Ostaje mi samo da ih smirim i kažem im: Najavili smo da utvrđujemo sve moguće naknade u humanitarne svrhe, tako da ne morate brinuti o donacijama za društveno dobro. Kad smo već kod spomen obilježja, učinili ste dovoljno, jer bez vas spomen obilježja ne bi bilo. Vi ste u potpunosti odgovorni za njega, pa budite mirni i ovdje – piše Kobilski. Podsjetimo, Marina Iverja, koja zastupa obitelj Kekmanović, nakon prošlotjednog ročišta predložila je da se sudski postupak temelji na tužbama obitelji žrtve u trenutku kada obitelj djeteta žrtve pokreće sudski postupak protiv roditelja dječak ubojica.Postupak treba prekinuti do okončanja kaznenog postupka jer je ishod postupka vezan uz ishod kaznenog djela.

– Imovina obitelji iznosi 598.500 eura, a može biti 15 ili 20 ročišta, a pitanje je je li njihova imovina dovoljna za plaćanje odvjetnika – rekao je Iveria. Plemeniti roditelji stradalih Koste Kekmanovića zamolili su ih da odgovore na neka pitanja ako su njima osobno rekli: “Žao nam je”.

– Sudjelovanje u boli osobni je čin i ne može se izraziti posredovanjem. Ako nam roditelji počinitelja kažu: “Žao nam je”, pitamo ih: “Zašto vam je žao?”

– Vodite dijete u streljanu i izlažete ga sadržajima koji nisu u skladu s njegovim emocionalnim i psihičkim razvojem? Nina, majka ubijene mlade odbojkašice Emme, rekla je: “Žalite li zbog ovog propusta jer ne učite svoju djecu empatiji?” Costa je na saslušanju rekao: “Majka je bila ljuta na mene jer se smijala dok je grdila.” Kobilski. Miljana Kecmanović i Vladimir Kecmanović postavili su i druga pitanja.

– Žalite li što niste slijedili signale i upute stručnjaka i brinuli se za svog sina? Dijete je prije šest godina imalo tri krize svijesti i sada je u istoj bolnici kao i specijalist, a vi niste poslušali savjet. Žalite li što niste potražili psihologa i stručnu pomoć kada vam bivši razrednici kažu da se vaše dijete osjeća loše jer nije pozvano na neki rođendan? To je normalno od petog razreda i djeca pozivaju sve. Ima samo nekoliko razrednika, za razliku od prije, kada je cijela grupa bila poznata kao “Emina majka”.

Zaključila je da su prestali biti normalna obitelj kada je u travnju Kekmanovichev sin mogao slobodno vježbati držanje pištolja, praviti popise, istraživati ​​zakon i imati jasne namjere, a oni na to nisu reagirali. Ništa.

– To nije bilo moguće u normalnoj obitelji – rekla je, izostavljajući fotografije Coste snimljene mjesecima prije masakra na kojima se vidjelo da nije kao druga djeca i pokazivale su problem.

– Uvijek izgleda bez osmijeha. To možete odmah vidjeti.

Preporučujemo