Novak Đoković, srpski tenisač svjetskog glasa, nedavno se značajno oglasio povodom razornog napada na Kosovo. Njegova nepokolebljiva odlučnost da skrene pozornost na stradanje žrtava bila je vidljiva u svakom djeliću njegova bića. Njegova najava bila je poziv na akciju, poklič na ujedinjenje i težnju za boljom budućnošću.Publika je hvatala svaku njegovu riječ, teška srca od empatije prema žrtvama i njihovim obiteljima.

Napadi i teroristički akt koji su se krajem prošlog tjedna dogodili u sjevernom dijelu Kosova duboko su utjecali na cijelu regiju, uzrokujući široki šok i destabilizaciju. Nakon tragičnog incidenta u kojem su trojica naoružanih napadača lišila života Afrina Bunjakua, hrabrog kosovskog policajca, i ozlijedila njegovog kolegu Albana Rashitija, kosovska policija uspješno je neutralizirala četvoricu napadača, osiguravši da više ne mogu predstavljati prijetnju društvu.

 

Uz to, divljenja vrijedan prikaz brze akcije i predanosti pravdi doveo je do uhićenja šest osoba povezanih s gnusnim zločinom. Vlada Srbije jučer je službeno proglasila svečani Dan žalosti u znak sjećanja na trojicu tragično stradalih napadača, a iskrene počasti stižu iz raznih krajeva svijeta.

 

 

 

Tijekom nedavne utakmice igrači Borca stavili su svečane crne trake na ruke kao simboličan znak sjećanja na značajan događaj. Kapetan momčadi Srđan Grahovac nakon trijumfalne pobjede istaknuo je kako ta pobjeda ima posebno značenje jer je posvećena “njihovim suborcima s Kosova”.Nadalje, kao dodatak diskursu oko ovog događaja, svoje mišljenje iznio je i cijenjeni Novak Đoković, trenutno nositelj titule najboljeg tenisača svijeta. Đoković je sliku smjestio među svete zidove Hrama Svetog Save, mjesto gdje se tražila utjeha i molitva za poginule napadače. Podijelio je emotikon koji prikazuje stisnute šake, simbolizirajući gestu molitve.

Preporučujemo