Majka Relje Popovića je bila poznata kao prelepa i uspešna umetnica .Majka Relje Popovića je bila Zoja Begoli, diva Jugoslavije i prelepa balerina. Muzičar Relja Popović već godinama je jedan od najpopularnijih estradnih zvezda mlađe generacije, a osim po svojim pesmama, on je poznat i po posvećenosti svojoj porodici, partnerki Nikoliji i ćerkicama Rei i Hani.

 

Majka Relje PopovićaFoto: Instagram Relja i Nikolija, uprkos popularnosti, kriju privatan život očiju javnosti, pa zato malo ko i zna ko su njegovi roditelji, za razliku od Nikolije, za koju svi znaju da je ćerka Vesne Zmijanac. Naime, Relja i njegov brat Miša mogu se ponositi kulturnim doprinosom po kom je bila poznata njihova majka, Zoja Begoli. Zoja i Srđan Popović imali su dva sina, a njeno ime bilo je čuveno širom Jugoslavije.

 

Umetnica Zoja Begoli, rođena Đoković, bila je veliko ime srpske i jugoslovenske kulture. Rođena je 19. januara 1949. godine, usavršavala se na Akademiji „A.J. Vaganova“ u tadašnjem Lenjingradu. Bila je solistkinja baleta i repetitor Narodnog pozorišta, profesor na Odseku za balet na Akademiji umetnosti, ali i na glumačkom odseku, a radila je i kao pedagog čuvene škole „Lujo Davičo“. Ipak, kada je Relja imao dve godine, njegov otac je preminuo. Ipak, prezime Begoli, Zoja je nosila u znaku sećanja i ljubavi prema drugom muškarcu, s kojim je bila u braku 18 godina.

 

Njena ljubavna priča sa jugoslovenskim glumcem, scenarijom i pedagogom Farukom Begolijem nadživela je i samu smrt. I kada su se rastali, balerina je zadržala njegovo prezime, a o njihovoj ljubavi pisale su se najlepše reči. — Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji.

 

 

 

 

Preporučujemo