Supruga Ognjena Amidžića, Mina Naumović, nedavno je prvi put na svijet poželjela njihovog sina. Za nasljednika je izabrano ime Perun, prenose tamošnji mediji.

Samo da pojasnimo, Perun je muško ime koje je u slovenskoj mitologiji imalo veliki značaj jer je predstavljalo vrhovno božanstvo povezano s grmljavinom i kišom. Poslužilo je i kao inspiracija za imena Perunka i Peka.

Ime “Perun” ima značenje u različitim kontekstima. Riječ vuče korijene iz praslavenskog, a njezini korijeni potječu iz indoeuropskog izraza “per” ili “perk”, koji označava snažan udar, nasilan udarac i eksplozivno pucanje, u kombinaciji sa sufiksom “un” koji označava agent koji izvodi radnju.

Važno je podsjetiti da je Ognjenova i Minina ljubavna priča započela kada su im se putevi ukrstili i razvili snažna osjećanja jedno prema drugom tijekom rada na emisiji.

Dolazak sina simbolizira vrhunac njihove duboke ljubavi koja je procvjetala između Ognjena i njegove drage kolegice Mine. Njih dvoje su također nedavno, u tajnosti, izgovorili sudbonosno “da”.

Preporučujemo