Alex Byrne se godinama suočava sa poteškoćama u sušenju rublja zbog ograničenog prostora u svom malom jednosobnom stanu. Ipak, jednog sudbonosnog dana ju je pogodila briljantna ideja koja joj je obasjala um. Nakon što je ravnomjerno rasporedila odjeću u sušilici, nastavila je hvatati velikodušnu posteljinu i pažljivo je prevukla preko vrha uređaja, postavljajući je uz radijator.

 

 

Nakon toga, došla je do spoznaje da je prisustvo čaršava djelovalo kao barijera, efektivno hvatajući i zadržavajući toplinu u blizini, što je posljedično ubrzalo proces sušenja rublja, jer samouvjereno tvrdi da je za to bilo potrebno samo dva sati.

 

 

 

Alex je objasnila svoj proces razmišljanja u određivanju idealne lokacije za vješanje čaršave u svrhu sušenja. Uzimajući u obzir potencijalnu apsorpciju mirisa iz kuhinjskih vrata, razmišljala je o alternativnim opcijama.  Zašto ne biste upotrijebili sušilicu kao improvizirani stalak za sušenje tako što ćete preko njega prevući čaršav?

 

Pažljivo podvlačeći krajeve čaršava ispod nogu sušilice i preko radijatora, Alex je zamislila scenario u kojem bi topli zrak koji se emituje iz radijatora direktno dospio do odjeće, ubrzavajući tako proces sušenja. Kada je upitana da li ova metoda zaista stvara vlagu, ona uvjerava druge da poduzima precizne mjere kako bi osigurala da čaršava u potpunosti ne ometa sušilicu, omogućavajući dovoljno prostora za cirkulaciju zraka i zagrijavanje okolne prostorije, čime se sprječava nakupljanje prekomjerne količine vlage. Ako ste i dalje zabrinuti za nivo vlage u svom okruženju, možete je ublažiti blagim otvaranjem prozora ili aktiviranjem ovlaživača. Jednostavna tehnika koju je koristila rezultirala je impresivnim brojem od preko 4.000 lajkova na popularnoj platformi društvenih medija Facebook.

 

 

 

Preporučujemo