Zorka Pucar, poznata i kao “vidovita Zorka”, suočila se sa nezamislivom tragedijom kao majka: srceparajućim gubitkom tri njena voljena sina. Kao proslavljena „proroka“, bila je udata za Radivoja Barbakova i sa njim i njihova četiri sina – Dejanom, Draganom, Pavlom i Nebojšom – živela je u ljupkom gradu Novom Miloševu, kod Kikinde.

 

 

Sumorna vest o poražavajućoj sudbini “proroka” stigla je do stanovnika Novog Miloševa kada je njen najstariji sin, 27-godišnji Dejan, tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći. Ubrzo nakon toga, njen drugi sin, Dragan, hrabri ratni veteran, podlegao je od raka u 44. godini, napuštajući zajednicu u žalosti. Zorkino srce i dalje boli, a njena tuga ostaje surova. Dragan, posvećeni radnik u građevinarstvu, takođe se borio sa rakom nakon što je ostao invalid zbog služenja vojnog roka.

Osim toga, iz drugog braka imam sina po imenu Dragoslav, koji oličava marljivost i služi mi kao izuzetan uzor, kao što je Zorka i prorekla.  Početkom 2000-ih Zorka je implementirala zakon koji strogo kažnjava pojedince koji se bave lažnim radnjama koje narušavaju javni red i mir ili predstavljaju prijetnju dobrobiti građana. To uključuje proricanje sudbine, tumačenje snova i slične prakse. Prestupnici se mogu suočiti sa zatvorskom kaznom do mjesec dana ili velikim novčanim kaznama. Zorka je, međutim, 1996. godine osnovala agenciju koja je pružala astrološke usluge na Paliluli.

 

 

 

Iako je plaćala paušalni porez, njena specijalizacija se fokusirala na “gledanje u sliku”, različito od astrologije. Zorka je jasno stavila do znanja da zainteresovani moraju da zakažu lični sastanak i da dostave fotografiju osobe u koju žele uvid. Štaviše, zahtijevala je unaprijed upisninu od 50 njemačkih maraka. Zorka je sa prvim mužem živela u Novom Miloševu, ali je zbog njegovog alkoholizma sama preuzela teret podizanja dece. Preplavljena ovom odgovornošću, na kraju je ostavila svoju djecu da se brinu sama za sebe, a zajednica je stupila kao njihov zamjenski staratelj.

 

 

 

Preporučujemo