Otkriće o saradnji proslavljene kantautorice Marine Tucaković sa mladim autorima mnoge je zaprepastilo. Međutim, nedavni intervju sa novim piscem za Kurir potvrdio je ovu priču. Otvoreno je priznao da je Marini Tucaković prodao svoj rad po skromnoj cijeni, ali je izrazio duboku zahvalnost za neprocjenjivu pomoć koju je dobio od nje. Kao rezultat ove nevjerovatne prilike, sada je postao trijumfalni tekstopisac, zaslužujući poštovanje u industriji zabave. Mladi pisac je samouvereno rekao da je njegova karijera zaživela u srednjoj školi, gde je neustrašivo pisao tekstove pesama.

 

Po ulasku na koledž, njegova goruća želja da se potpuno uroni u umjetnost pisanja pjesama pojačala se, iako se u početku borio sa snalaženjem kroz zahtjevne prepreke industrije i pronalaženjem pravih puteva za izlaganje svog rada. Neustrašiv, neustrašivo je došao do brojnih pjevača, kako putem društvenih mreža tako i lično, iako je većina s poštovanjem odbila njegove prijedloge. Na kraju, njegova nepokolebljiva odlučnost dovela ga je do povezivanja sa renomiranim kompozitorom, koji, uprkos tome što se prvobitno obavezao da će sarađivati, nažalost nije ispunio svoje obećanje. No, sudbina se umiješala kada je svoje tekstove prodao Marini Tucaković.

 

Odmah je prepoznala njegov izuzetan talenat i brzo ga uvela u industriju, što je rezultiralo brojnim saradnjama na visoko cijenjenim pjesmama u izvođenju cijenjenih umjetnika. Uprkos tome što je za svoje tekstove dobio nešto manju nadoknadu od onoga što su pevači platili za Marinine, mladi pisac nije žalio. U potpunosti je shvatio nemjerljivu vrijednost ove prilike i neprocjenjivo mentorstvo Marine Tucaković. Nažalost, primili smo nesrećnu vijest o nedavnoj smrti Marine Tucaković.

Bila je suosjećajna osoba koja je opsežno pomagala nebrojenim pojedincima u industriji. Iako je njen odlazak stvorio prazninu, njeno naslijeđe i nezamjenjiva uloga u prepoznavanju talentiranih autora ostat će zauvijek.

Preporučujemo