U zadivljujućoj državi Bjelorusiji, jedinoj preostaloj zemlji u Evropi u kojoj smrtna kazna još nije ukinuta, dogodio se duboko uznemirujući incident. Dva mlada brata, od 19 i 21 godine, osuđena su na najvišu kaznu zbog umiješanosti u mučno ubistvo njihovog bivšeg mentora. Stanislav Kostsev i Ilija Kostsev će u bliskoj budućnosti dočekati svoju sudbinu. Kako je izvestio The Mirror, sam predsednik Aleksandar Lukašenko je bez stida označio ovu braću kao “ološ”, ostavljajući im slabu nadu u opstanak zahvaljujući blagonaklonosti njegovog predsedničkog pomilovanja.

 

 

Ova braća su počinila zaista odvratan čin protiv cijenjene Natalije Kostrits, 47-godišnje žene, dok su joj nemilosrdno nanijeli preko stotinu uboda nožem prije nego što su joj nemilosrdno zapalili prebivalište. Njihova motivacija proizilazila je iz osvetničkih osjećaja, potaknutih njihovim uvjerenjem da njihovoj sestri treba oduzeti starateljstvo nad njeno dvoje male djece, što ju je navelo da zatraži pomoć socijalne službe. S

 

 

Štaviše, otporna preživjela, državljanka Ukrajine Nina Rudchenko (59), pretrpjela je mučan napad koji su počinila dva pijana brata koji žive u Poltavi.  U strašnom incidentu, dvije osobe, starosti 27 i 30 godina, nezakonito su ušle u rezidenciju Nine Rudčenko, podvrgnuvši je žestokom fizičkom napadu praćenom nemilosrdnim udarcima bejzbol palicom sve dok nije izgubila svijest. Nakon toga su je bezosjećajno prevezli na obližnje groblje, gdje ju je čekao nezamisliv zahtjev – da iskopa raka, što je sama sebi nametnula.

 

Osobe odgovorne za ovaj gnusni čin su uhapšene, zbog čega je pokrenuta detaljna zvanična istraga. U nastavku suđenja, optuženi su nemile događaje pripisali uticaju alkohola. Navodno je svađa prvobitno nastala zbog svađe oko psa, a komšije su tvrdile da je Nina otela njihovog voljenog ljubimca. Međutim, optužene strane oštro poriču bilo kakvu umiješanost u odvratnu torturu koja joj je nanesena, što je izjava koju lokalno stanovništvo smatra vrlo sumnjivom.

Preporučujemo