Priča o Lucy Humphrey, ženi sa lupusom kojoj je potrebna transplantacija bubrega, može izgledati poznato, ali njena je zaista izuzetna i zaslužuje priznanje. Uprkos tome što se 15 godina borila s lupusom i suočavala se s kritičnim izazovom zatajenja bubrega, Lucyna sudbina se neočekivano okrenula tokom izleta na plažu sa svojom partnericom Senidom Owen i njihovim vjernim dobermanom, Indijcem. Uprkos svim izgledima, Indijev instinktivni pristup nepoznatoj ženi na kraju je razotkrio izuzetnu istinu: bila je savršen spoj, prkoseći zapanjujućim izgledima od 1 prema 22 miliona. Zahvaljujući Indinoj izvanrednoj intuiciji, Lucyin život je nepobitno i čudom spašen.

 

Kao sudbina, ispostavilo se da je Katie savršena za Lucy. Katie je samouvjereno spomenula da je jedan doktor Lucyin izuzetan oporavak nazvao božanskom intervencijom, dok je drugi doktor imao drugačije mišljenje. Bila je prava sreća što je Indi naišla na Katiein miris na plaži, jer bez njega možda nikada ne bismo pronašli apsolutno najboljeg donatora za Lucy. Indini instinkti snažno su prenosili uvjerenje da je Katie nesumnjivo suosjećajna, velikodušna i od neizmjerne pomoći osoba koja je nesumnjivo poslana odozgo isključivo za nju.

 

Nakon uspješnog završetka svih potrebnih testova, utvrđeno je da su oni besprijekorno podudarni – ključno otkriće za Katie, osobu koja boluje od lupusa kojoj je hitno bio potreban kompatibilni donor. Hirurg je eksplicitno naveo da su šanse da se otkrije takvo podudaranje samo jedna prema 22 miliona, naglašavajući ključni značaj ove informacije za optimalnu efikasnost dijalize.

 

Lupus, stanje koje izaziva upalu u vitalnim organima kao što su srce, pluća, jetra, bubrezi i zglobovi, naglašava apsolutnu potrebu za lociranjem kompatibilnog donora. Dana 3. oktobra 2022. godine, dvije žene su hrabro podvrgnute operaciji transplantacije u cijenjenoj Univerzitetskoj bolnici Walesa u Cardiffu.

Preporučujemo