Nedavno izdanje Jelene Karleuše, “Alpha”, postiglo je ogroman uspeh, sakupivši ogroman broj pregleda na YouTube-u u rekordnom roku. Komentari koji pristižu ispunjeni su uzbuđenjem i pohvalama. Nakon perioda iščekivanja, Jelena je samouvereno izjavila: “Karlina bič vredno radi!” Ovo je njena prva javna izjava od objavljivanja albuma. Izrazila je zahvalnost za neviđeni broj streamova, impresivne preglede i bezbroj komentara.

 

Njegova svrha je da izazove granice lokalne muzike i revolucioniše pravila šou biznisa na Balkanu. “To je upravo ono što se od mene očekuje. Znam da je potrebno vrijeme da mnogi ljudi shvate muziku koja je ispred svog vremena i koja prati svjetske trendove, ali to je uvijek bio slučaj sa mnom i konzervativnim stavovima i primitivizmom Balkana. Balkan, posebno Srbija, hajde, svedoci smo zabrinjavajućeg porasta thrash muzike i bezvredne muzike, puni su jeftinih izvođača amatera u jeftinoj odeći, a muzička produkcija ostavlja mnogo da se poželi.

 

Srbija i Balkan treba da teže napredak, dok umjesto da bugarske turbo splittere prihvatimo kao nešto što treba da slušamo, osim možda potajno unutar četiri zida vlastitih soba.Muzika treba da nas pokreće naprijed, treba da koristi svjetsku produkciju kao model, zašto ne bismo težili biti bolji od svijeta.” “Ovaj album, koji je objavio najveći svetski muzički gigant Universal, stavio je Srbiju i Balkan na mapu globalnih muzičkih dešavanja. Skoro 30 godina sam pomerao granice ograničenog razmišljanja Balkana.

 

Sada rušim granice umjesto da ih guram! Idemo naprijed! , možeš ostati u prošlosti sa ograničenom perspektivom i slušati jeftinu turbo viljušku – nemam ništa protiv, ali barem sačuvaj svoje dostojanstvo Srbija dokazuje da može da postigne svetsku produkciju, svetski zvuk, vrhunske izvođače i viziju koju svet sledi. Uživajte u novoj pesmi, dobre stvari tek predstoje – kaže pevačica.

Preporučujemo