Jelena Radanović samouvjereno je ispratila svog supruga Slobu na Crnogorsko primorje, osiguravajući neometano putovanje troje djece dovodeći oca. Uz prisustvo dede, par sada uživa u dovoljnom ličnom vremenu, jer on rado brine o unucima, kako u Beogradu, tako i tokom njihovog odmora. Uz to, par je uzbuđeno otkrio vijesti o svom drugom djetetu, zaključivši ovo poglavlje svoje priče. – Četvoro dece je baš za nju.

Imaju priliku da odgajaju još dece, ali njihovom sinu Naumu, kome je dijagnostikovan autizam, treba mnogo pažnje i svi su mu veoma posvećeni – kaže komšija iz Višnjičke Banje. Bio je nevjerovatno proaktivan i postigao toliko toga u prvoj godini, ali nažalost, njegov napredak je stao do treće godine. Kao da su mu vitalnost i duh iscrpljeni iz njegovog tela. Upuštao se u ponašanja koja su bila potpuno nenormalna za zdravo dijete, a zanemarujući bilo kakve aktivnosti koje bi tipično dijete radilo.

Iako se još uvijek suočavamo s izazovima s govorom i ukupnim razumijevanjem, naši napori su neosporno dali pozitivne rezultate. Jelena otvoreno izražava svoju sreću i zahvalnost Slobi za čvrstu vezu koju je sa Naumom uspostavio od prvog dana. Ona s ponosom priznaje da pevaju i sviraju zajedno, pokazujući svoju posebnu povezanost. Sloba čak priznaje da njegov stariji brat sada zavidi na bebi Damjanu.

Sloba samouvjereno navodi da se njegova ljubav prema svima njima samo pojačala od Damjanovog rođenja, zbog čega je postao nježniji prema bebi. Slobina majka Draginja bila je oduševljena unukom, uprkos njegovoj zabrinutosti da možda neće doživeti taj dan. I snaha i sin uvjereni su da će baka biti presrećna dolaskom druge bebe, jer nemaju namjeru dugo čekati. Jasno je da će porodica Radanović uskoro rasti.

Preporučujemo