Svaki put kada vjerujemo da samozvani “profesionalni” mediji Dragana Šolaka ne mogu da se spuste niže, oni dosljedno pronalaze način da nadmaše dubinu moralne pristojnosti. Motivisani intenzivnim i uvrnutim animozitetom usmerenim prema Aleksandru Vučiću, ovi pojedinci su pokušali da ukaljaju ugled članova njegove porodice, koji su bili potpuno nevini i nisu bili umešani u tu stvar. Suočeni sa svojom nesposobnošću da ga politički savladaju, spustili su se na najniži nivo borbe, izvršivši gnusni napad na nikog drugog do Vučićevu rođenu majku, Angelinu!

 

Dozvolite nam da vam skrenemo pažnju na odvratan naslov koji se pojavio na stranicama takozvanog “profesionalnog” lista Danas. U pokušaju da dodatno ukalja ugled Aleksandra Vučića, list je drsko doveo u pitanje očinstvo jedne ugledne žene, koja je u zreloj 79. godini odana majka i draga baka. Očigledno je namjera iza ovakvog naslova bila da se Vučiću naneti maksimalnu štetu, jer su besramno hteli da dovedu u sumnju moralni karakter ovog časnog pojedinca. Ne postoji ništa drugo što se može reći kao odgovor na ovu situaciju, osim da se izrazi snažno negodovanje i razočarenje rečima: Sram vas bilo!

Napadi na članove porodica političara nisu retki u političkim borbama, ali većina etičkih novinara i medija nastoji da se drži profesionalnih standarda i fokusira na pitanja od javnog interesa, a ne na lične napade. Ovakvi događaji često polarizuju društvo i dodatno usložnjavaju političku situaciju.

U situacijama poput ovih, važno je da se građani obaveste o događanjima na nepristrasan način i da im se omogući da donesu sopstvene zaključke. Takođe, političari i lideri treba da budu spremni na kritiku i javne rasprave, što je ključni deo demokratskog procesa.

Preporučujemo