Danas je preminuo doktor Jovan Marić, poznati psihijatar koji je bio i ugledni pisac i nekadašnji profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i ugledni diplomata. Jovan Marić, poznata ličnost, imao je složen lični život koji je uključivao dva braka i troje dece. Mediji su oduševili njegovu popularnu ljubavnu vezu sa Danijelom Tiosavljević, koja je rezultirala rođenjem njihovog sina Mateje.Međutim, jedna od Jovanovih bivših žena odlučila je da zadrži svoju privatnost i nije tražila pažnju javnosti. Jovanova i Danijelina ljubavna priča počela je na prestižnom Medicinskom fakultetu, gde su im se putevi ukrstili.

 

 

 

 

 

 

Moj emotivni život bio je izuzetno turbulentan, s tri braka, tri razvoda i troje dece – Vojnom (47), slikarkom iz prvog braka koja živi u Njujorku, Joanom (37), psihijatrom iz drugog braka zaposlenom u KBC ‘Dragiša Mišović’, i Matejom (20) iz trećeg braka. Tokom drugog braka, živeli smo u tastovoj kući na Senjaku, dok sam ja imao stan na Novom Beogradu za pisanje knjiga i, iskreno, za lične izazove.

 

Iz veze s Danijelom, tada mojom studentkinjom, rodio se Mateja 2001. godine. Prodavši stan na Novom Beogradu, preselio sam se s Danijelom u novi dom. Iako sam finansirao stan, Danijela me je pritiskala zbog sina. 2002. godine, bez razmišljanja o mogućim zloupotrebama, prepisao sam stan na ime Mateje, tada sedmomesečnog. Sa svojom drugom suprugom sam se razveo 2003. godine i venčao se s Danijelom, kako sam ranije objasnio.

 

Jovan je ušao u romantičnu vezu sa Danijelom uprkos tome što je još uvek bio u zakonskom braku sa drugom ženom, a prvu ženu retko je pominjao u razgovoru. Iako nisu imali zajedničku decu, Jovan i Danijela su održavali komunikaciju i ostali u kontaktu dugi niz godina nakon razvoda. Njihov susret dogodio se na nezaboravnom putovanju do prekrasnog odredišta Makarska. Retrospektivno, renomirani psihijatar je izrazio svoje nezadovoljstvo saznanjem da je bio prvi i jedini muškarac u životu svoje supruge. Činilo se da je ta činjenica na neki način utjecala na dinamiku njihovog odnosa.

 

 

 

Preporučujemo