Pjevač Zdravko Čolić nedvojbeno je jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih umjetnika na našim prostorima, koji se može pohvaliti bogatom decenijskom karijerom, prelijepim pjesmama i brojnim nastupima. Uz mnoštvo bezvremenskih hitova koji i dalje osvajaju publiku, Čolić je čvrsto osigurao svoje mjesto muzičke legende. I pored toga što je slavljen kao idealan zet i šarmantni srcelomac, Čolić je iznenadio sve što je ostao neoženjen do svoje pedesete, prkoseći svim očekivanjima.

 

Čola se, suprotno očekivanjima, ipak oženio Aleksandrom, profesorkom geografije u srednjoj školi u Beogradu. Zajedno imaju dvije kćerke, Unu i Laru, koje su sada mlade žene. Vrijedi napomenuti da je Čola uvijek bio uspješan u održavanju privatnosti, posebno u djetinjstvu svojih kćeri. Međutim, sa svojim sve većim prisustvom na društvenim mrežama, nehotice su omogućili značajnom broju pratilaca da ubace pogled na lični život njihove porodice.

Čolina starija ćerka Una samouvereno deli fotografije iz njihovog doma, uprkos pevačevom prvobitnom neodobravanju. Međutim, priznaje da je to uobičajena praksa u današnjem svijetu. Takođe sam joj priznao da joj je teško reći ne svojim najmilijima, i da ih je razmazio, ali i dao im svoju ljubav zauzvrat.

 

Ova ljubav je vidljiva u Uninoj najnovijoj objavi, gdje s ponosom kaže da je pratila svog oca na njegovom koncertu, pružajući mu prijeko potrebno društvo tokom njegovih turneja van kuće. Ovaj gest mu znači cijeli svijet, pogotovo s obzirom na to da je Zdravko Čolić sada u sedmoj deceniji života, a zahtjevna priroda turneja mu je sve veći izazov. Nepokolebljiva podrška njegove ćerke je neprocenjiva, da li putem objava na instagramu ili lijepe riječi.

Preporučujemo