Margaret Howe, žena koja je stekla svjetsko priznanje, postala je poznata po svojoj izvanrednoj priči i iskustvu koje samo nekolicina odabranih može pripisati. U jedinstvenom preokretu događaja, našla se da radi zajedno sa dr. Johnom Lilleyem tokom 1960-ih, upuštajući se u desetosedmični eksperiment bez presedana koji uključuje delfine. Radila je na ekspermentu sa delfinima, vođena profesionalnom palicom vrsnog doktora.

 

 

Njihov hrabar poduhvat imao je za cilj da nauči šestogodišnjeg delfina da komunicira na engleskom jeziku. Kako bi stvorio savršeno okruženje za ovaj jedinstveni eksperiment, doktor se potrudio da osigura vilu na živopisnim Djevičanskim otocima. Uz nepokolebljivu predanost, on je pedantno transformirao ovu luksuznu rezidenciju u pogodno stanište koje je zadovoljilo specifične potrebe i Margaret i Petera.

 

 

Njegova namjera je bila da im pruži potpunu privatnost i samoću, osiguravajući da njihova interakcija ostane neometana i neprekidna. Da bi ponovio Petrovo prirodno stanište, doktor je genijalno napunio vilu značajnom količinom pažljivo filtrirane morske vode. Ovakav aranžman je omogućio Margareti da slobodno šeta po prostorijama, dok je Peter radosno kretao dubinama vile, prepuštajući se svom prirodnom instinktu za plivanjem.

 

 

Zapanjujuće, njihova veza je prevazišla jednostavno druženje jer je Peter neočekivano razvio duboku naklonost i ljubav prema Margaret. Kako je vrijeme odmicalo, postalo je očigledno da Peter žudi za sve većom njenom pažnjom. Neobično zapažanje koje je napravila je da je pokazivao interesovanje za igranje loptom samo kada je ona bila u njegovom prisustvu, a potpuno nezainteresovan za to kada je prepušten sam sebi. Ovo neobično ponašanje zaintrigiralo ju je i razmišlja o osnovnim razlozima ovog selektivnog angažmana.

Preporučujemo